Snapdragon 1000 Bilgisayar Dünyasına Giriyor

Piyasadaki neredeyse bütün Android işletim sistemli mobil cihazlara işlemci üreten Qualcomm dizüstü bilgisayarlar için ürettiği Snapdragon 1000 işlemcisi ile İntel’e rakip olmaya geliyor.
Snapdragon 1000 Bilgisayar Dünyasına Giriyor

Bugüne kadar mobil cihazlar için işlemci üreten Qualcomm firması bütün sektör tarafından bilinir ve Android cihazların neredeyse hepsinin işlemcilerini tasarlamaları için çalışırlar. Mobil sektöründe bu kadar çok büyüyen firma yeni işlemcisi  Snapdragon 1000 ile artık dizüstü bilgisayarlara da işlemci üretmek için kolları sıvadı. Firma daha önceki ürettiği modelleri ile giriş, orta ve üst sevideye segmentleri ile hizmet veriyordu.

Snapdragon 850

Firmanın piyasaya süreceği Snapdragon 850 modeli hem bilgisayar hem tablet hem de telefonlarda kullanılabileceği piyasada konuşulan dedikodular arasında.

Donanım sızıntılarının kıralı Roland Quandt’ın yeni iddiası ile gündeme bomba gibi düşen Snapdragon 1000, iddialara göre 6,5 watt güç harcayacak ve ilk olarak da Asus’un bir modelinde kullanılacak. Ancak firma tarafından henüz konuyu doğrular ya da yalanlar bir açıklama gelmedi.

Geçmiş dönemde firmanın piyasaya sürdüğü Snapdragon 835 modeli dizüstü bilgisayarlar için üretilmiş olduğu duyurulduğundan çıkan yeni iddiaların çok da gerçekten uzak olduğu düşünülmüyor. Ancak çıkartılan 835 modeli sadece Windows 10 üzerinde çalışıyor olması ve Intel’in Windows işletim sistemli bilgisayarlarda birçok patentinin bulunuyor olmasından dolayı beklenen etkiyi yaratmadı. Ancak yeni modelinin bilgilerinin sızmasıyla piyasada ufak da olsa bir heyecan yaşanmış oldu.

Bu tarz denemeleri daha önce Samsung, kendi işletim sistemli bilgisayarlarını üreterek piyasaya sürmüştü. Ev kullanımı ve güç gerektirmeyen kullanım için oldukça kullanışlı olan bu modelleri ile beklenileni bir nebze de olsa karşılayabilmişti.

Intel piyasayı bu kadar elinde tutarken ve kullanıcıların alışkanlıklarından çabuk vazgeçmeyecek olmaları nedeniyle bir kısım otorite Snapdragon 1000 ile beklenilen çıkışın yapılamayacağını düşünüyor.