Skype hesabı nasıl silinir?

Son zamanlarda sürekli değişen ve yenilenen uygulamalardan sonra eskiden şirketlerin de sıkça kullandığı skype hesabı artık eskisi gibi rağbet görmemekte. Dolayısıyla çoğu kullanıcı artık hesaplarını tamamen silmek istemektedirler. Bunu nasıl yapacaklarını bilmeyen kullanıcılar için bu yazımızda skype hesabınızı kalıcı olarak nasıl silebileceğinizi anlatıyoruz.
Skype hesabı nasıl silinir?

Skype hesap silme işlemi sayesinde hesabınız otomatik olarak silinecek ve kayıtlı olduğunuz kullanıcıların da kişi listelerinden otomatik olarak silineceksiniz. Böylece hesabınızı hiç kimse aramaya katamayacak ve sizinle iletişime geçemeyecektir.

Skype kullanıcı hesabı silme işlemini bilgisayarınız ya da akıllı cihazlarınıza indirdiğiniz Skype uygulaması üzerinden yapamazsınız.

http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=523898 “ bu linki tıklayarak Skype hesabınızı kapatabilirsiniz.

Skype Hesap Silme Linki: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=523898

Skype Hesap Silme

  • Hesap kapatma sayfasını gidin: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=523898 (Microsoft hesabınıza giriş yapmadıysanız oturum açma ekranı çıkacaktır)
  • Giriş yaptığınızda karşılaştığınız ilk sayfada Skype hesabınızı kapatmadan önce abonelik iptalini nasıl yapacağınız, Skype kontörünüzü nasıl kullanabileceğiniz, sıfırlama korumasını devre dışı bırakmanız gerektiği gibi önemli yapılacaklar listesi gösteriliyor. Eminseniz “İleri”ye tıklayarak devam ediyorsunuz.
  • Son adımda hesabınızı kapatırsanız hangi bilgilerin silineceği belirtiliyor. Hesabınızı neden sildiğinizi de belirttikten sonra “Hesabı Kapatılmak Üzere İşaretle” butonuna tıkladığınız an Skype – Microsoft hesabınız kapatılıyor. Unutmadan, hesap silme işlemi 60 günde tamamlanıyor. Bu süre zarfında fikriniz değişirse diğer deyişle kapatmaktan vazgeçerseniz hesabınıza giriş yapmanız yeterli oluyor.

Giriş yaptığınız oturumdan çıkarıldıktan sonra 60 gün süre içinde tekrar giriş yapmaz iseniz hesabınız tüm bilgileriniz silinerek geri getirilmeyecek şekilde kapatılacaktır.

Ancak, Microsoft hesabı ile bağlı Skype hesabınızı kapatmak isterseniz durum biraz daha değişecektir. Skype hesabını silme işlemini gerçekleştirdikten sonrasında artık o mail adresi ile hiç bir Microsoft ürününe giremezsiniz. Örnek olarak Microsoft hesabınız kapatılır ve artık Outlook, Xbox, gibi hizmetlerde ki hesabınızda otomatik olarak kapatılacaktır.

Skype hesabınızı kapattığınız vakit Microsoft hesabınızın da uçup gitmemesini istiyorsanız Skype destek ekibiyle http://www.skype.com/go/contactcs adresinden iletişime geçebilirsiniz.