Silinen Dosyalar Nasıl Geri Getirilir?

Gelişen teknoloji ile telefon, tablet ya da bilgisayarınızdan bir dosyayı silseniz bile o dosyayı kolaylıkla geri getirebilirsiniz. Bulut, OneDrive ve Google gibi dijital ortamlar sayesinde telefonunuzdan sildiğiniz verileri tekrar geri getirebilirsiniz.
Silinen Dosyalar Nasıl Geri Getirilir?

Bazı durumlarda yanlışlıkla fotoğraf, dosya ve önemli belge gibi evraklarınızı silebilirsiniz. Bu durumlarda dijital ortam sayesinde silinen dosyalarınızı geri getirebilirsiniz.

Bir Dosya Silindiyse Nasıl Geri Getirilir?

Sizin için pek çok önemli dosyayı silindiği durumlarda geri getirebilirsiniz. Belki tüm dosyaları geri getiremezsiniz fakat pek çok dosyanız hala silinmemiş olabilir. Bazı virüsler telefonunuzdaki dosyaları silebilir ve bu durumda dosyalarınızı geri getirebilirsiniz. Sadece virüsler değil, sizin bir anlık dalgınlığınız bile dosyalarınızın silinmesine neden olur.

Dosyalarınız telefonunuzdan silinse bile harddisk bu verileri tamamen silmiyor. Aynı zamanda veri temizleme programları da ufak bir değişkenlik ile dosyalarınızı yerine getirebiliyor. Bu programlardan bir tanesi de Piriform Recuva programıdır. Eğer telefonunuzda ya da bilgisayarınızda önemli dosyalar barındırıyorsanız Piriform Recuva programının profesyonel sürümünü satın almanızda fayda var. Böylece silinen dosyalarınız orijinal haliyle ve kısa sürede geri getirir.

Piriform Recuva Kurulumu Nasıl Olur?

Piriform Recuva programında Türkçe dil mevcuttur bu da birçok kullanıcıya kolaylık sağlar. Programı indirdiğiniz zaman hangi diske kurmak istediğinize karar vermelisiniz. Eğer bilgisayarınızda Windows varsa Windows diskinde kurmalısınız. Böylece programın daha hızlı çalışmasını sağlamış olursunuz. Programı bilgisayarınıza kurduğunuzda tarama yöntemiyle bilgisayarınızda silinen dosyaları tespit eder.

Aradığınız dosyanın daha hızlı bir şekilde taranması için seçim yapmanızda fayda var. Örneğin sadece ‘’Resim’’ ya da ‘’Dosya’’ şeklinde arama yaparsanız daha hızlı sonuç alırsınız. Dosyanızın hangi klasörden silindiğini seçmek de size bu konuda yardımcı olur. Örneğin ‘’C klasörü' şeklinde seçim yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Gelişen teknoloji ile dosyalarınız silinse de geri alma şansınız yüksektir. Böylece sizin için değerli bir fotoğraf, önemli evrak olsa bile Piriform Recuva programın sayesinde sağlıklı ve hızlı bir şekilde dosyanızı kurtarabilirsiniz. Böylece yeniden dosyanıza kavuşabilir ve girmiş olduğunuz stresten kurtulabilirsiniz.