Seçim Güvenliği Dronelara Ait

Hayatımızın her alanına giren teknoloji son olarak seçimlerde de boy göstermeye başladı. 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek erken seçim için hazırlıklara başlayan güvenlik güçleri kadrolarına teknolojik aletleri de eklemeyi unutmadı.
Seçim Güvenliği Dronelara Ait

Bu kapsamda yüz tanıma teknolojisine sahip kameraları taşıyan dronelar polis ve jandarmaların en önemli yardımcılarından olacak.

Riskli Bölgeler

Seçim sandıklarının korunmasının zor olduğu bazı bölgelerde drone ile istihbarat elde edilecek ve olası bir saldırının önü çok daha kolay alınacaktır. Böylelikle oyların çalınması ve halkın iradesine sekte vurulması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.

Ayrıca sadece oy verme işlemlerinin yapıldığı sırada değil aynı zamanda oyların sayılması ve taşınması sırasında da kameralar kayıt almaya devam edecektir. Böylelikle herhangi bir sorun yaşanmasına müsaade edilmeyecektir.

Geniş Güvenlik Önlemleri

Kullanılan teknoloji sayesinde güvenlik önlemleri çok daha etraflı bir şekilde alınmış olacak. Ayrıca sadece dronelar ile değil aynı zamanda seyyar kameralar ile de önlemler alınacaktır. Bu da her türlü riskin önüne kısa süre içerisinde geçilmesini sağlayacaktır. Özellikle büyükşehirlerde personel eksikliğinin teknoloji vasıtasıyla kapatılması beklenmektedir.

Dronelar sandık kurulan okulların çevreleri başta olmak üzere geniş bir alanı tarayacaktır. Dolayısıyla da tehlikeler oluşmadan fark edilecek ve giderilecektir. Yüz tanıma teknolojisi bulunan bu kameralar ile şüpheli olan şahısların önceden tespit edilmeleri de mümkün olacaktır. Bu da aranan şahısların yakalanmasını kolaylaştıracaktır.

Hayatımızın birçok yerine giren teknoloji sayesinde işlerimiz daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmektedir. Dolayısıyla buna benzer gelişmelerin ilerleyen dönemler içerisinde daha sık görülebileceğini ifade edebiliriz. Öyle ki bu gelişmelerin insanlarımızın işsiz kalmalarına dahi neden olabileceği dile getirilmektedir. Ancak bu durumda da farklı mesleklerin doğması söz konusu olacaktır.