Samsung S9’un Türkiye Fiyatı

Dünya devi Samsung’un amiral gemisi konumunda olacak Samsung S9 Türkiye fiyatı duyuruldu.
Samsung S9’un Türkiye Fiyatı

Henüz ön sipariş aşamasında olan ve Türkiye’den de ön sipariş verilebilen bu telefonun Türkiye fiyatının 64 GB için 4.599 lira olduğu ifade edildi. Bu cihazın ABD’deki fiyatı ise 790 dolar.

16 Martta Piyasaya Sürülecek

Hali hazırda internetten ön sipariş verilmesi mümkün olsa da bu telefonun piyasaya sürülmesi 16 Mart tarihinde gerçekleşecek. 25 Şubat tarihinde Türkiye’den de sipariş vermeye açılan Samsung S9 ve Samsung S9 Plus için müşteriler sabırsızlıkla beklemeye devam ediyor. Peki, bu cihazlarda ekstra olarak hangi özellikleri bulabileceğiz diye merak ediyorsanız işte bunlardan birkaç ipucu verelim.

İnsan Gözüne Benzer Kamera

Daha iyi görüntü kalitesi elde edebilmek için S9 kameralarında insan gözü taklit edildi. Bu kapsamda çok ya da az ışık olması durumuna göre kamera diyaframını otomatik olarak ayarlayabilecek. İnsan gözlerinde gözbebeğinin büyüyüp küçülmesi gibi olacak bu özellik sayesinde loş ışıklarda dahi kaliteli görüntüler elde edilebilecek.

Ekran büyüklükleri ise S9’da 5.8 inç olurken S9 Plus’ta 6.2 inç olarak belirlendi. İdeal boyutlara sahip olan bu cihazlarda ekran olabildiğince geniş tasarlanmış durumda. Dolayısıyla telefon ekranı üzerinde gereksiz boşluklar bırakılmamıştır. Bu da kullanım alanını bir hayli artırmış durumdadır.

S9 ve S9 Plus’ın 4 farklı rengi bulunmaktadır. Bunlar titanyum grisi, lila, gece siyahı ve mercan mavisi olarak belirlendi. Çok kısa süre içerisinde piyasaya sürülecek olan bu telefonların büyük bir yankı uyandırması beklenmektedir. Iphone ile Samsung arasındaki bu rekabet de giderek daha da çok kızışacaktır. Barselona’da tanıtılan S9’lar şimdiden birçok beğeni toplamayı başardı. Herhangi bir hatası olmaması durumunda bir hayli çok beğenileceğini tahmin etmek zor olmayacaktır.