Samsung Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max! Bu gizli özellik onu öne geçirdi

Türkiye'nin en çok satan iki telefon markası olan Samsung ve iPhone zirvede rekabeti sürdürürken her iki markanın da amiral modelleri bir kere daha karşılaştırma yapılmasına neden oldu. Hangisi daha iyi?
Samsung Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max! Bu gizli özellik onu öne geçirdi

Döviz kurunda yaşanan yükseliş teknoloji tutkunlarını derinden yaralarken piyasaya yeni giren cep telefonu modellerinin fiyatları akılalmaz seviyelere çıkmıştı. Orta segment cihazlar bile 2 haneli rakamlara ulaşırken cep telefonu almak isteyen kişiler artık en iyi özellikleri en uygun fiyatlarla alabilmek adına daha titiz bir karşılaştırma yapmaya başlamışlardı.

Bu kapsamda ülkemizde akıllı cep telefonu sektörünün hiç tartışılmaz en çok tercih edilen 2 büyük markası arasında yer alan Samsung ve iPhone tarafından satışa sunulan cihazlar mercek altına alındı. Samsung Galaxy S24 Ultra mı, Apple iPhone 15 Pro mu almalı, hangisi daha iyi?

İPHONE 15 PRO VS SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA DAHA İYİ, HANGİSİNİ ALMALI?

Aslında her iki cihazın da kendisine göre özellikleri bulunuyor ancak burada ortaya çıkan en önemli özellik işletim sistemlerinin farklı olması. Uzun yıllar Android kullanan kişiler iPhone alınca bocalarken aynı şekilde uzun yıllardır İOS kullanan kişilerde Samsung alınca kullanım alışkanlıkları nedeni ile zorlanıyor. Her iki cihazın temel özellikleri şu şekilde sıralanıyor (sol sütun Samsung, sağ sütun iPhone özelliklerini içeriyor)

zellik-1.jpg

Video çözünürlüğü ve batarya kapasitesinde Samsung rakibini geride bırakmayı başarırken kamera çözünürlüğü konusunda da Samsung 200 MP özelliği ve 256 GB dahili depolama alanı ile öne çıkıyor.

zellik-2.jpg

Samsung 6,8 inç ekran boyutu ile iPhone'u geride bırakırken Dynamic AMOLED ekran teknolojisi sunuyor. iPhone ise OLED teknolojisi ile yola devam ediyor.

kamera-1.jpg

Her iki cihazın kamera karşılaştırması ise bu şekilde yer alıyor. 200 MP kamera çözünürlüğü sunan Samsung video kayıt çözünürlüğü konusunda da rakibinin önüne geçmeyi başarıyor. Peki, sizin tercihiniz hangi modelden yana oldu?