Samsung'dan Yeni ‘Kırılmaz’ OLED Ekran

Hepimiz birer akıllı telefona sahibiz! Ama asla elimizdekiyle yetinmiyor ve bir yenisi çıktığında meraklanıyoruz. Sadece meraklanmakla da kalmıyor eğer ilgilimizi çekmiş bir telefon piyasaya sürülmüşse hemen nasıl alacağımızın hesabını yapmaya başlıyoruz.
Samsung'dan Yeni ‘Kırılmaz’ OLED Ekran

Samsung da dünyanın telefon devlerinden biri. Ve çıkan her yeni modeli kullanıcıları arasında heyecan yaratıyor. Yeni piyasa sürdüğü modelindeyse ise son derece iddialı bir giriş yapıyor ve yeni telefon modelinin ekranının kırılmadığını iddia ediyor. Pek çok kişi telefon ekranının kırılmasından şikayetçi oluyor. Çünkü bir anlık dalgınlık üzerine telefonun elimizden kayıp gitmesi an meselesi. Ve bu dalgınlığın bedeli de son derece ağır oluyor. Çünkü telefon ekranının yeniden taktırılması kullanıcılar için son dereme maliyetli bir işlem oluyor. İşte Samsung kullanıcılarının yüzünü güldürmek için kırılmaz ekrana sahip OLED telefonunu piyasaya sürüyor.

Şimdilik sadece kırılmaz olduğu iddialı edilen OLED ekran panelinin ruhsatı piyasaya sürülmüş durumda! Kırılmazlığı ise esnek bir ekrana sahip olmasından ileri geliyor.  Ve bu esnek ekranın dayanıklılığı ABD Çalışma Bakanlığı'nın İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi'ne bağlı resmi test şirketi Underwriters Laboratories (UL) tarafından test edildi.


Tam 26 kere yüksekten bırakıldı!

Telefonun ekranının kırılmaması için geleneksel cam yerine güçlendirilmiş plastik bir pencere tercih edildi. Ve Underwriters Laboratories  tarafından yaklaşık bir buçuk metre yükseklikten yirmi altı kere bırakılarak test edildi. Ve telefon ekranı kırılmayı bırakın tek bir çizik dahi almadan bu testten başarıyla çıktı. Sonraki testte yükseklik neredeyse iki metreye yaklaştı. Ve telefon yine hasar almadı ve sıkıntısız biçimde çalışmaya devam etti. Telefon ayrıca 71 derece gibi aşırı sıcaklarda ve -32 gibi dondurucu havalarda da sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Samsung Display'in genel yönetmeni Hojung Kim, "zenginleştirilmiş plastik pencere, sadece kırılmaz özelliklerinden dolayı değil, aynı zamanda cama çok benzeyen hafifliği, geçirgenliği ve sertliği nedeniyle de taşınabilir elektronik cihazlar için uygun," diyor.

Ekranın ne zaman piyasa sürüleceği henüz belirsiz! Fakat bu fikri sevenler Galaxy S10’ da belki bu ekranı görebiliriz diye umut etmeyi sürdürüyor.