Sahte Clubhouse Uygulaması Dolandırıyor

Her geçen gün yeni bir dolandırıcılık işlemi meydana geliyor. İnternet korsanlarının gerçekleştirdiği son işlem ise Clubhouse uygulamasının sahtesi ile bireylerin kişisel bilgilerine erişmek oldu.
Sahte Clubhouse Uygulaması Dolandırıyor

Clubhouse Uygulaması Nedir?

Clubhouse uygulamasının hayatımıza girmesinin üzerinden henüz 1 yıllık bir süre geçti. Ancak buna rağmen bahsi geçen bu uygulama çok sevildi. Buradan hareketle milyonlarca kullanıcıya ulaşma başarısı gösterdi. Ancak bazı dolandırıcıların bunu fırsat bildiği ve kötü amaçlar için kullandığı görülüyor.

İnternet korsanlarının Clubhouse uygulamasını kullanarak bireyleri dolandırdığı kısmından bahsetmeden hemen önce Clubhouse uygulaması nedir sorusunun yanıtını vermeye çalışacak olursak; Clubhouse uygulaması, aslında bir sosyal medya hesabıdır.

Clubhouse uygulaması, Facebook ve Instagram’da olduğu gibi bireylerin birbirini takip edebildiği ve paylaşım yapabildiği bir mecradır. Ancak bu uygulama diğerlerinden farklı bir işleyişe sahiptir. Bu uygulama, diğerlerinden farklı olarak yalnızca sesli sohbet içermektedir.

Örnek üzerinden gidecek olursak; bireyler Facebook, Instagram ya da Twitter’da yazı, fotoğraf ya da video paylaşımı gerçekleştirebiliyor. Ancak bu uygulamada bunların hiçbiri yok. Bu uygulamada bireyler paylaşımlarını yalnızca sesli sohbet üzerinden yapabiliyor. Bu nedenle bu uygulama, sesli sohbet uygulaması olarak geçiyor.

Uygulamaya dair bilinmesi gereken çeşitli özellikler bulunmaktadır. Bunlardan ilk, bahsi geçen bu uygulamanın davetiye üzerine aktif hale gelebildiğidir. Ancak sonraki süreçte yapılan çalışmalar neticesinde, bireylerin kendilerinin de bu uygulamayı indirebilmesi sağlanmıştır. Öte yandan bu uygulama şu anda yalnızca IOS işletim sistemine ait olan cihazlarda kullanılabilmektedir. Uygulama henüz Android cihazlarda kullanılmamaktadır. Ancak konuya dair gerekli çalışmalar devam etmektedir.

Dolandırıcılara Dikkat

Dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek Clubhouse uygulamasının resmi internet sitesine çokça benzeyen resmi internet sitesi üretmiştir. Bu sitedeki indir komutuna basıldığı zaman cihaza bir dosya inmektedir. İnen dosya sayesinde dolandırıcılar, bireylerin cihazda yer alan pek çok özel bilgisine ulaşım sağlamaktadır.

Siz de bu tür dolandırıcılık olayları ile karşı karşıya kalmamak ve mağdur olmamak adına çeşitli unsurlara dikkat etmelisiniz. Yalnızca Play Store ve App Store’da yer alan uygulamaları indirmek ve indirilen uygulamaların sözleşmelerini okumadan onaylamamak sizin yararınıza olacaktır.