RISE Teknoloji Gelişme

RISE teknoloji, tıbbi simülasyon sistemlerini akılı hal getiren bir girişimdir. Uydun fiyatlı, adaptif, kompakt gibi yöntemler ile simülasyon eğitim verilmesi hedefleniyor.
RISE Teknoloji Gelişme

RISE teknoloji sayesinde tıbbi simülasyon sistemleri için eğitim vermesi sağlanıyor. Simülasyon için sistemi ile hastalarla olan iletişim, tedavi ve tıbbi tanı için bilgisayar yazımlarına ihtiyaç duyulmuyor. İnsan vücudunda olan eğitim, tedavi ve tanı koyma amacı ile şekillenmiştir. Bu sistem canlı hastalar üzerinden uygulama yapmasını sağlayarak sağlık çalışanlarının daha fazla tecrübeli olması sağlanıyor.

RISE ile teknik beceri, karar verme becerisi, sorun çözme becerisi ve iletişim becerisi gelişmektedir. Simülasyon eğitimli hastalar az görülen rahatsızlığı görerek insan hayatını riske atmıyor. Bunun için sosyal girişimde bulunan RISE teknoloji, ileri eğitim metotları ile tüm eğitim kurumlarının ulaşmasını hedefliyor. Bunun için şirket konu ile ilgili çözüm bulmak ve donanımları ile destekleyerek yazılım ağırlıklı teknoloji geliştirmektedir.

RISE Ekibi 13 AR-GE Projesi’nde Çalıştı!

Mühendisler ve Doktorlar aracılığı ile kurulan RISE, Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Doç.Dr. Mehmet Kenan Kanburoğu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2004 yılında mezun olmuştu. Birçok uzmanlığı ile RISE projesinde yerini aldı. 7 proje’nin yürütülmesinde başrol oynayarak 105 bilimsel yayın, 636 Ulusal yarışmalarda 6 ölül kazanmıştır.

Ekosistem altyapısı aktif hale getirilmek için satışlara başlanması hedeflenmektedir. Uzun süreli online simülasyon eğitimi sistemi hazır hale getiriliyor. Bu proje’nin tüm dünya geneline açılması bekleniyor.  Bu sayede uzaktan tıp eğitimi için de olanak sunuyor. Üretilen cansız maketlere donanım eklemek yerine hasta monitörü ve stetoskopunu akıllı hale getirilmesi sağlanıyor. Bu eğitimde cansız mankene gerekli müdahaleler yapılabilecek.  Cansız makette hassas parça olmadığı için eğitimlerin kusursuzca işlenmesi sağlanacak.

Mekaniksel sistemlerde bulunan dezavantajlar ortadan kalkıyor ve uygun fiyat, adaptif, kompakt bir yöntem ile tıbbi simülasyon eğitimi verilmektedir. Bu teknolojik gelişme en çok uzaktan tıp eğitimi alacak kişileri ilgilendiriyor. Altyapısı güçlendirilerek kongre gibi alanlarda projenin tanımı ve faaliyetleri sürdürülmesi planlanmaktadır. RISE teknoloji, 200 bin TL’ye yakın destek almaya hak kazanmış bir projedir.