Resmi Gazete VERGİSİZ telefon bilgisayar şartları yayımlandı! Öğrencilere ÖTV'siz TELEFON hangileri?

Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Resmi Gazete VERGİSİZ telefon bilgisayar şartları yayımlandı! Öğrencilere ÖTV'siz TELEFON hangileri?

Resmi Gazete VERGİSİZ telefon bilgisayar şartları yayımlandı! Öğrencilere ÖTV'siz TELEFON hangileri? - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim vaadi olarak verilen vergisiz telefon ve bilgisayar sözü tutuldu. 25 Ekim 2023 Çarşamba tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile vergisiz telefon ve bilgisayar için hem başvuru tarihi hem de şartları belirlendi.

Yayımlanan kararda öğrenciler için yaş şartı, açık öğretim ve 9.500 TL maddi sınır şartı getirilmesi tepki çekerken aylık 10 GB bedava internet kararı ise memnuniyet yarattı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararın detayları...

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON, BİLGİSAYAR ŞARTLARI BELLİ OLDU! KİMLER HANGİ ÖĞRENCİLER ALABİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılan imza kapsamında satın alma tarihi itibari ile 26 yaşından gün almayan öğrenciler örgün eğitim veren üniversitelerde öğrenim görmeleri şartı ile yararlanabilecekler. Ne yazık ki açık öğretim fakültesi öğrencileri verilen destekten yararlanmayacaklar. Söz konusu kararın en çok tepki çeken maddesi bu oldu. Milyonlarca açık öğretim fakültesi öğrencisi kendilerine de bu hakkın verilmesini talep ederek söz konusu maddenin düzenlenmesini istedi.

telefon-karari.jpg

ÖĞRENCİLERE ÖTV'SİZ TELEFON NE ZAMAN GELECEK, BAŞLAYACAK?

Söz konusu kararın uygulama tarihi 1 Kasım 2023 olarak ilan edildi.

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON, BİLGİSAYAR HANGİLERİ?

Öğrencilerin yararlanabilecekleri telefon ve bilgisayar modelleri için marka sınırlaması yerine fiyat sınırlaması getirilirken söz konusu fiyat aralığı ise 9 bin 500 TL olarak belirlendi. Yani fiyatı 9 bin 500 TL sınırını aşmayan telefon ve bilgisayarlar için öğrenciler bu destekten yararlanabilecekler.