Remix OS Nedir? Nasıl Kurulur?

Android tabanlı bir sistem olan Remix OS, yeni bir işletim sistemi denemek isteyenler için oldukça kullanışlıdır.
Remix OS Nedir? Nasıl Kurulur?

Remix OS Nedir?

Android işletim sistemi kullanan cihazlarda tercih edilen Remix OS nedir sorusu kullanıcıların merak ettiği sorular arasındadır. Remix OS Android programlar üzerindeki tüm uygulamaları ve oyunları çalıştırır. Tamamen ücretsiz olan bu uygulama, kullanıcılar için son derece büyük kolaylıklar sunar.

Remix OS, Android - x86 Project kapsamında geliştirilmiştir. Şu an Alpha aşamasında olmasına rağmen de iyi bir şekilde çalışan bir sistemdir. Özellikle de eski bilgisayarların canlanması noktasında Remix OS kullanılır. Ücretsiz olması ise uygulamanın tercih edilmesini artırır.

Remix OS Nasıl Kurulur?

Android işletim sistemine sahip mobil bir cihaz kullanan kişi kolay bir şekilde Remix OS uygulamasını kullanır. Bu nedenle de son derece kolay bir kullanıma sahiptir. Kişiler de Remix OS uygulamasını bir an önce kurmak isterler. Bu nedenle de Remix OS nasıl kurulur sorusu sıklıkla sorulur.

Remix OS kurulumu iki şekilde de gerçekleştirilir. İlk olarak sabit diskinize Remix OS uygulamasını kurabilirsiniz. İkinci olarak da USB Depolama Birimi içerisine kurduğunuz Remiz OS uygulamasını istediğiniz zaman çalıştırabilirsiniz. USB aygıtının en az 8 GB hafızaya sahip olması, Remix OS kurulumunu gerçekleştirmek için yeterlidir.

Remix OS uygulamasını USB Depolama Birimi içerisine kurmak için uygulanacak adımlar şu şekildedir:

  • Remix OS kurulum aracını açın. ISO kalıbını seçerek “Aç” yazan bölümü tıklayın. Tür kısmını USB sürücü olarak işaretleyin.
  • İşaretlemeden sonra sürücü verilerinin silineceği yönünde bir işaret alınır. Buna tamam diyerek kuruluma devam edin.
  • Kurulumu tamamladıktan sonra da yeniden başlat demeniz gerekiyor. Yeniden başlat dedikten sonra da dil bölümünden Türkçe ayarını yaparak Remix OS uygulaması kullanın.