Porsche eBike Sport ve Porsche eBike Cross Çıkıyor

Yakın zamanda Porsche Taycan Cross Turismo'yu tanıtımını gerçekleştiren Porsche, iki yeni elektrikli bisikletini de görücüye çıkardı.
Porsche eBike Sport ve Porsche eBike Cross Çıkıyor

Otomotiv dünyasının en önemli firmalarından biri olan Porsche, 2018 yılında ise ilk elektrikli aracı Porsche Taycan'ı tanıtmıştır. Taycan serisinin yeni konsepti Porsche Taycan Cross Turismo'nun tanıtımını gerçekleştiren firma iki yeni elektrikli bisikletinin de paylaşımını gerçekleştirdi. Günümüzde pek çok kişi elektrikli bisikletlere yönelmeye başladı. Hem sağlıklı hem de çevre dostu olması nedeniyle elektrikli bisikletler global olarak tüm dünyada kullanılıyor. Porsche markası da bu ihtiyaçları karşılamak üzere yeni modellerini piyasaya sundu.

Porsche'nin elektrikli bisikletlerinin tasarımı Porsche Taycan'dan ilham alınarak yapıldı. Elektrikli bisikletleri tasarım olarak Porsche Taycan'dan izler taşıyor. Porsche tarafından üretimi gerçekleştirilen elektrikli bisikletlerin adları ise Porsche eBike Sport ve Porsche eBike Cross olarak açıklandı. Bisikletleri geliştirmek için Rotwild firmasından destek alındı. Porsche, elektrikli bisiklet modellerinde Magura, Shimano ve Crankbrothers gibi şirketlerin ürünlerine de yer verdi.

Porsche Elektrikli Bisiklet

Porsche elektrikli bisiklet ailesi büyümeye devam ediyor. Marka Porsche e-bike Sport, Cross modelinden farklı olarak konsept tasarladı. Her gün kullanılabilecek bir yol bisikleti kullanıcılara sunuldu. Shimano marka mid-drive bir motoru ve süspansiyona sahip olan e-bike Sport'un gövdesi tamamen karbon fiber kullanılacak üretildi. Modelinin fiyatı ise 10.700 dolar olarak açıklandı.

Sport tasarımında olduğu gibi Cross modelinde de yine Shimano marka motor ve süspansiyon kullanıldı. Aynı şekilde karbon fiber gövde özelliğine sahip olan modelde Magura-MT Trai hidrolik disk frenleri bulunuyor. Porsche eBike Cross modelinin fiyatı ise 8,550 dolar olarak açıklandı.

Porsche tarafından yapılan açıklamaya göre her iki model üzerinde de pedal asist desteği sunularak saatte 25 km hız yapılabiliyor. Porsche e-bike Sport ve Cross modellerinin tamamı karbon fiberden üretilse de günümüz elektrikli bisikletlerine göre son derece pahalı bir fiyat aralığında bulunuyor. Ürünün kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı şimdiden merak ediliyor. Sahip olduğu teknik özellikleri ile elektrikli bisikletler öne çıkıyor. Fiyatının biraz tuzlu olması insanları şimdiden düşündürüyor.