Oyuncu sayısı hızla azalan CS:GO'da 90 bin kişi banlandı

İlk çıktığı günden günümüze kadar hiçbir zaman popülaritesini kaybetmeyen CS:GO oyununa nazar değdi! Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre 90 bin oyuncu ban yedi. E-sporda yaşanan bu sorunların bir an önce son bulması bekleniyor.
Oyuncu sayısı hızla azalan CS:GO'da 90 bin kişi banlandı

CS:GO oyunu yıllar önce Steam’da yayınlandığında milyonlarca kişi tarafından indirilmişti. Şuan oyunu fiyatı dolar kurundan dolayı sürekli olarak değişiyor ama burada oldukça büyük sorunların olduğunu haberimizin başında söylemek istiyoruz. Milyonlarca oyunun oynadığı ve eskiden anlık çevrimiçi listesinde en az 750 bin oyuncunun olduğu CS:GO artık eskisi kadar popüler değildir. Yıllara meydan okuyan CS:GO’nun son yıllarda çok fazla rakibi çıktı ama halen oyunda aktif olarak 300 ila 400 bin kadar oyuncu var. Oyuncuların son zamanlarda hile kullanması ve bu hileci oyunculara karşı bir çözüm üretilmemesi oyunu oynayan kullanıcıları çıldırttı ve tahmin edeceğiniz gibi oyuncular artık bu oyunu oynamama kararı aldılar.

E-SPOR ZİRVEYE DOĞRU TIRMANMAYA BAŞLADI

Eskiden bilgisayarlarda yada konsollarda oynanan oyunlar hiçbir şekilde meslek haline gelmemiş ve para kazandırmıyordu. Ama artık durum değişti çünkü her oyundan para kazanma imkanınız var. CS:GO ilk çıktığı yıldan itibaren sanıyoruz 4 yıl boyunca her yıl turnuva yaptı ve milyonlarca dolar para dağıtıldı. Dolayısıyla artık oyun oynamak bir meslek haline geldi ve bu alanda e-spor denilen yeni bir spor dalı ortaya çıktı. İnsanlar asıl maçları için evlerinde yada stüdyolarında turnuvalar yapmaya başladı ve CS:GO bu oyunlar içinde en çok tercih edileniydi.

90.000 AKTİF OYUNCU CS:GO PLATFORMUNDA BAN YEDİ

Oyunlar artık Steam üzerinden satılıyor ve buradan oynanıyor. Yani Steam hesabı açmadan oyun oynamak pek fazla normal görünmüyor ki birçok oyunu oynamak için Steam hesabı açmanız zorunlu tutuluyor. Dolayısıyla Steam gelince biz hilenin kalkacağını düşündük ama bu durum hiçbir zaman değişmedi. Geçtiğimiz günlerde oyundan ban yiyen ve hesaplarını kullanamayacak olan 90.000 kişi dışında halen on binlerce hileci oyuncu var. CS:GO ve diğer oyunlardan hileyi engellemek için yapımcılar ve oyun yöneticileri hileli kişileri engellemeye devam edecekler.