Otomobiller Parmak İzi İle Çalışacak

Dünya devi Samsung, sektörde çığır açacak bir gelişmeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Samsung’un çalışmaları neticesinde yakın gelecekte araçlar parmak izi ile çalışabilecek.
Otomobiller Parmak İzi İle Çalışacak

Samsung’dan Dev Adım

Güney Kore’de çalışmalarını yürütmekte olan teknoloji üreticisi Samsung Electronics, pek çok kesimi heyecanlandıran bir gelişme ile karşımıza çıkıyor. Teknoloji devleri arasında yer alan ve bugüne kadar pek çok başarının altına imza atarak adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran Samsung, şimdi de araçları parmak izi ile çalıştırma ve korumayı hedefliyor.

Hiç kuşku yok ki, teknoloji şirketleri denildiği anda akla gelen ilk markalardan biri de Samsung’dur. Samsung, bugüne kadar farklı alanlarda cihaz üretimi ile bilinmektedir. Ancak Samsung’un bugüne kadar en fazla kullanıcıya ulaştığı cihazlar mobil telefonlar olmuştu.

Her geçen gün kendisini yenilemek ve sektördeki rekabet ortamında geri planda kalmamak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Samsung, yine bir ilke imza atmak üzere. Buna göre, araçlar artık parmak izi ile çalışacak.

Araçların parmak izi ile çalışmasında amaçlanan en büyük etmen ise hırsızlık olaylarını en aza indirmek. Bugüne kadar araba hırsızlığı ile mücadelede pek çok farklı yöntem denenmiş olsa da sorunun önüne geçilebilmiş değil. Bu durum ise bireylerin mağdur olmasına neden oluyor. Samsung, yakın gelecekte hayata geçirmeyi planladığı bu özellik sayesinde araçların çalınmasının önüne geçmeyi planlıyor.

Hırsızlık Olayları Tarihe Karışacak

Planlanan teknolojiye göre araçta birden fazla yerde parmak okuyucu bulunacak. Bahsi geçen bu alanlardan ilki, kapı kolunda olacak. Aracın sahibi, kapı kolunda yer alan ilgili alana parmağını okuttuktan sonra aracın kapısını açabilecek.

Bir diğer parmak okuyucunun ise direksiyon simidinde yer alması hedefleniyor. Buna göre araç sahibi dışında bir kişi, herhangi bir şekilde aracı açmış olsa bile aracı çalıştıramayacak. Çünkü direksiyon simidindeki parmak okuyucu sayesinde araç kendiliğinden çalışacak.

Tüm bunlara ek olarak mobil cihaz ile aracın da uyumlu olması hayata geçirilmesi planlananlar arasında yer alıyor. Bu sayede araç için güvenlik önlemleri hat safhada tutulmuş olacak.

Bu özelliklerin yakın gelecekte hayata geçirilmesi bekleniyor. Ancak Samsung’un bunun için otomobil firmaları ile mi anlaşacağı yoksa kendi otomobilini mi üreteceği belirsizliğini koruyor.