Online PDF Düzenleme Nasıl Yapılır?

Önemli bazı dosyalar PDF formatından Word formatına çevirmek istenebilir. Bu işlem için basit bazı uygulamaları takip etmek gerekecektir.
Online PDF Düzenleme Nasıl Yapılır?

Düzenlemeye Neden Gerek Var?

PDF formatındaki bir dosya üzerinde düzenleme yapmak mümkün değildir. Yani Word dosyasındaki gibi yazıları değiştirip, istenilen şekli vermek zordur. Bu nedenle sizin için önemli bir dosya üzerinde oynama yapmak, önemli kısımları almak ya da özgünleştirmek gibi işlemler için format değiştirici bir uygulamaya gerek vardır. Bunu yapan birçok platformdan bahsedilebilir. Yani bazı siteler, özellikle PDF formatındaki dosyayı worde çevirmek için hazırlanmıştır. Bu şekilde bir ifadeyi arama motoru üzerinden yazdığınız zaman karşınıza çeşitli siteler çıkar. Seçtiğiniz bir tanesine tıkladığınız zaman platformu ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz.

PDF Düzenleyici Nasıl Kullanılır?

Sayfayı açtığınız zaman, karşınıza pdf dosyayı yükleyebileceğiniz bir alan çıkar. Bu alana dosyayı yerleştirmenizin ardından, alttaki dönüştür butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra da dönüştürme işlemi bitince indirme işlemi yapılır. Otomatik olarak site sizi yönlendirecektir. Düzenlenmiş yeni formatındaki Word dosyası üzerinden, dilediğiniz değişikliği yaparak büyük kolaylık sağlayabilirsiniz.

Cihaz Fark Ediyor Mu?

PDF düzenleyici siteyi kullanmak için online bağlantınızın olması gerekir. Ayrıca cihazınızın bünyesinde hali hazıra yüklü programlar olmalıdır. Yani Windows, Linux ve Mac cihazlar bu çeviri için gerekli işletim sistemidir. Tarayıcılarda da değişiklik fark etmez. Bütün popüler tarayıcıları kullanarak PDF düzenleyiciden faydalanabilirsiniz. Bu durum dilediğiniz yerde ve zamanda bu işlemi yapabilmenizi mümkün kılmaktadır.

Uygulama Güvenli mi?

PDF düzenleme yazılımı güvenlidir ve gizlilik garantilenmektedir. Dilerseniz siteyi inceleyerek ayrıntılı şekilde hizmetlere bakabilirsiniz. Hem site hem dosya güvenliğini sağlamak, sitenin kendi belirlemesi gereken bir zorunluluktur.

PDF Küçültme İçin Yapılan Düzenlemeler

PDF dosyası küçültme işlemi de bahsedilen sitelerin başka bir uygulama türüdür. Eğer PDF dosyası çok büyükse ve kapladığı alanı daraltmak istiyorsanız, dosya içinde bazı kısımlar fazla ve gereksizse, küçültme işlemi yapabilirsiniz. Bu uygulamayı gerçekleştirmek için, ortadaki kutuya dosyayı sürükleyip sıkıştırma işlemini başlatmanız gerekir. İşlem tamamlandığı zaman indirme de tamamlanır. Hızlı ve güvenli biçimde sıkıştırılan dosya indirilecektir.