Önemli dosya ve fotoğraflarınız silinebilir! Google'dan uyarı geldi! Hemen bunu yapın

Google tarafından yapılan açıklamaya göre Aralık ayından itibaren kullanılmayan Google hesapları silinecek. Hesabınızın silinmesini istemiyorsanız hemen bunları yapın!
Önemli dosya ve fotoğraflarınız silinebilir! Google'dan uyarı geldi! Hemen bunu yapın

Google hesabı olanlara yeni uyarı geldi. Aralık ayından itibaren aktif olmayan hesapların güvenlik gerekçesi ile sinileceği konusunda uyarılar yapıldı. Eğer hesaplar silinirse Google hesaplarında saklanan tüm dosya ve fotoğraflarda beraberinde silinebilir. Bu sebeple yapmanız gerekenler tek tek açıklandı. Peki hesabın silinmemesi için yapılması gerekenler nelerdir?

Google tüm dünya tarafından kullanılmaktadır. Milyonlarca kişinin Google hesabı bulunmakta ve bu hesaplarda birçok fotoğraf ve önemli dosyalar bulunmaktadır. Google hesaplarında saklanan bu önemli dosyaların silinmemesi için hesabınızı kurtarmanız gerekiyor.

Google, Gmail ve Fotoğraflar platformlarında aktif olmayan kişilerin hesaplarının silineceğini açıkladı. Eğer hesabınız silinirse içerisinde bulunan tüm belge ve fotoğraflar da beraberinde silinecek. Bunu durdurmak mümkün.

GOOGLE HESAPLARI SİLİNECEK!

Google tarafından yapılan açıklamaya göre Aralık ayından itibaren aktif olmayan tüm Google hesaplarının silineceğini açıkladı. Yavaş ve dikkatli bir şekilde bol miktarda bildirimde bulunarak uygulanacağını açıklayan Google hedeflenecek ilk hesapların ise oluşturulan ancak bir daha asla kullanılmayan hesaplar olduğunu söyledi.

Daha sonra ise silinen Google hesaplarının sahiplerine bu konuda bilgi verilecek. Google aktif olmayan hesapları sileceğini bunun da güvenlik konusunda önlem olduğunu söyledi.

HEMEN BUNU YAPIN HESABINIZI KURTARIN

Hesabınızı kurtarmak için yapmanız gereken şeyler ise oldukça basit. Yedekleme ya da arşiv olarak kullanılan ve iki yıl ve daha fazla süredir kullanılmayan birden fazla hesabınız buluyorsa en az iki yılda bir oturum açmanız gerekmektedir. Ayrıca yapmanız gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır;

-Hesapta oturum açın,

-Gmail'de bir e-posta okuyun ve e-posta gönderin,

-Google'da arama yapın,

-Google Drive'ı kullanın,

-YouTube'da bir video izleyin,

-Google Play Store'dan bir uygulama indirin.

İşte yukarıdaki işlemleri yaptığınız zaman hesabınızın silinmesi söz konusu olmayacaktır. Google ve Google Fotoğraflar ile saklamış olduğunuz tüm dosya ve fotoğrafları bu şekilde korumuş olacaksınız.

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. Bizi takip etmeyi unutmayın.