Omegle 14 yıl sonra kalıcı olarak kapatıldı! Omegle nedir, neden kapandı, yasak mı?

Bir dönem internet kullanıcılarının sıkça kullandığı siteler arasında olan Omegle’nin kapatıldığı duyuruldu. Açıldıktan 14 yıl sonra tamamen kapatılan Omegle sosyal medyada kısa süre içerisinde gündem oldu. Peki, Omegle nedir, neden kapatıldı?
Omegle 14 yıl sonra kalıcı olarak kapatıldı! Omegle nedir, neden kapandı, yasak mı?

Çevrimiçi görüntülü sohbet olarak sıkça tercih edilen sohbet platformu olarak bilinen Omegle kapatıldı. Konuya ilişkin açıklamayı Leif K Brooks yaptı. BBC’nin aktardığı haberin detaylarına göre Omegle’nin işletilmesinin maddi ya da psikolojik açıdan sürdürülemeyeceğini ifade ederek, platformun kapandığı belirtildi.

OMEGLE: 2009-2003

Sosyal medya üzerinden Omegle’nin bir mezar taşı üzerinde doğum ve ölüm tarihleri olarak simgelendiği bir görsel paylaşıldı. Bu görselde 2009 yılında kurulan Omegle’nin 2023 yılında bittiği belirtiliyor.

screenshot-16.png

OMEGLE NEDEN KAPATILDI?

Omegle’nin 14 yıl sonra tamamen kapatılması sosyal medya içerisinde kısa süre içerisinde gündem oldu. Bir dönem kötüye kullanım amacı ile çok fazla şikayet alan web sitesinin maddi açıdan kapatıldığı iddia ediliyor.

O dönemlerin popüler uygulaması olan Omegle ile kullanıcılar farklı ülkelerden görüntülü olarak konuşabiliyordu. Ancak bazı kullanıcıların bu uygulamayı kötü niyetli bir şekilde kullanmaya başlaması, Omegle ile ilgili şikayetleri hızlı bir şekilde artırmaya başladı.

Omegle, bu şikayetlerden sonra siteyi güvenli hale getirmek için yaş sınırı ve kimlik doğrulama uygulaması getirmişti. Ancak bu tedbirler de sitenin güvenli olmasını sağlayamadığı gibi durumu daha da kötü bir hale getirdi.