OEDAŞ gelecekteki yapay zekayı masaya yatırdı

Uşak ve pek çok ilde elektrik dağıtım hizmeti sağlayan OEADAŞ yapay zekanın bugünü ve geleceğini masaya yatırdı, 10 sene sonra olacakları irdeledi.
OEDAŞ gelecekteki yapay zekayı masaya yatırdı

Teknoloji, gelecek ve finans gibi konularda yapay zekanın etkisi her geçen gün artarken uzman isimlerle BizEnerji Buluşmaları kapsamında konu masaya yatırıldı. Enerji sektöründe geleceğin akıllı teknolojilerini geliştirme vizyonuyla büyük veri ve yapay zekayı odağına alarak dijital dönüşüme odaklanan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), bu sürece tüm departmanlarından çalışanlarını dahil ettiği çeşitli etkinlik ve eğitimler düzenliyor.

OEDAŞ bu doğrultuda son olarak, yapay zekanın bugünü ve yarınının konuşulduğu bir etkinlik gerçekleştirdi. OEDAŞ’ın BizEnerji Buluşmaları kapsamında düzenlediği etkinliğe, uzun yıllar Microsoft, Apple ve Google firmalarında satış ve pazarlama stratejilerinden sorumlu yönetim rollerinde görev alan ve son on yıldır Strateji ve İnovasyon Danışmanı olarak çalışmalarını sürdüren Mustafa İçil katıldı.

YAPAY ZEKA HIZLA ÖĞRENİYOR!

Yapay zekanın iş hayatına etkileri hakkında bilgi veren İçil, yapay zekanın analiz yapma, karar verme ve öngörülerde bulunma konusunda gittikçe daha başarılı olmasına rağmen iş hayatında temel stratejilerin belirlenmesi ve kritik kararların verilmesinde hala insanların rolünün tartışılmaz olduğunu söyledi.

İçil, yapay zekanın şu anda öğrenme aşamasında olduğuna, birçok alanda insandan daha yüksek bilişsel yeteneklere sahip olacağı yapay genel zeka (AGI) seviyesine ulaşmasına ise en az on yıl olduğunun öngörüldüğüne dikkat çekti. İçil ayrıca OEDAŞ çalışanlarının yapay zeka teknolojisine yönelik sorularını da yanıtladı. BizEnerji buluşmalarının önümüzdeki dönemde farklı konu ve konuklarla devam edeceği ifade edildi. Teknolojiye olan yatırımlarına devam eden OEADAŞ geliştirdiği yeni sistem sayesinde elektrik kesintilerini en aza indirgemeyi amaçlıyor.