OEDAŞ dronlar ile engebeli arazilerin zorluklarını aşıyor

Zorlu alanlarda da bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştiren OEDAŞ dronlar ile destek alıyor.
OEDAŞ dronlar ile engebeli arazilerin zorluklarını aşıyor

OEDAŞ dronlar ile engebeli arazilerin zorluklarını aşıyor - Engebeli arazilerde zor koşullar altında kesintisiz elektrik dağıtımı için çalışmalarını sürdüren OEDAŞ dronlar ile teknolojiyi de kullanıyor.

Ormanlık alan, engebeli arazi gibi zorlu saha koşullarındaki bakım onarım çalışmalarını gerçekleştirmek için faaliyet gösterdiği beş ilde dron kullanan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), bu sayede hem arızalara yönelik tespit ve müdahale hızını artırdı hem de daha az araç kullandığı için karbon ayak izini düşürdü.

DRONLARLA BAKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR!

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Bölgede hayatına dokunduğumuz yaklaşık 3 milyon kişiye verdiğimiz hizmetin kalitesini artırmak ve çevresel etkileri gözetmek amacıyla geçtiğimiz kasım ayında dron kullanımına başladık.

oedas-2.jpg

Dronun sürdürülebilir ve güvenli enerji arzı açısından iki önemli faydası var. Öncelikle en zorlu saha koşullarında bile bölgemizdeki hatların yüksek kaliteli görüntülerini çekebiliyoruz.

Bu sayede ufak hasarları da tespit edebiliyor ve önleyici bakım çalışmalarımızı artırabiliyoruz. Bir diğer önemli faydası da engebeli arazi, ormanlık alan gibi bölgelerde oluşan arızaları çok daha hızlı tespit ederek, müdahale edebiliyoruz. Bu da enerji teminini daha kısa sürede gerçekleştirmemize olanak tanıyor” dedi.

oeadas-1.jpg

Her şehirde 4 kişi olmak üzere toplam 20 OEDAŞ çalışanının dron kullanımı için “İHA-1 Ticari Sınıf Pilot Sertifikası” aldığını belirten Yalçın çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.