Nokia'dan yeni tuşlu telefonlar! Şarjları 1 ay dayanıyor!

Bir zamanların efsane telefon markası olan Nokia yeni iki modelinin tanıtımı yaptı. Tuşlu telefon modeli geliştiren firma Nokia 150 ve Nokia 130 ile yeniden piyasaya giriyor.
Nokia'dan yeni tuşlu telefonlar! Şarjları 1 ay dayanıyor!

Cep telefonlarında büyük ekranlı ve dokunmatik ekranlı olması sıklıkla tercih edilirken efsane marka Nokia tuşlu telefonlarda ısrar etmeye devam ediyor. Diğer telefon firmaları cihazların ekranını büyütmek için gayret ederken Nokia bunun tam tersini yapıyor. Nokia yeniden tuşlu telefonlarla piyasaya giriyor. Finlandiya merkezli firma son olarak Nokia 130 ve Nokia 150 modellerini tanıttı. Her iki modelin ortak özelliği de bu cihazların tuşlu olması oldu.

NOKİA’NIN YENİ TELEFONLARININ ÖZELLİKLERİ NELER?

Nokia 130 ve Nokia 150 ile alakalı olarak araştırmalar yapılırken bu marka ile nostalji peşinde olanların pek de hoşuna gitmeyecek detaylar ön plana çıktı. Her iki model de özellikleri açısından oldukça sınırlı. Küçük ekrana sahip olan bu cihazlar aynı zamanda düşük çözünürlüğe sahip kameralara sahipler. Bugün telefonların bir çoğunda olan çoğu özellik bu telefonlarda yer almıyor.

Nokia 130 ve Nokia 150 model cihazların tek olumlu özelliği ise şarjları oldu. Her iki cihaz da uzun süre şarj etmeye gerek kalmadan kullanılabiliyor. Bekleme süreleri 1 ayı bulabilen bu cihazlar bu açıdan oldukça tutacağa benziyor. Herhangi bir ek cazibesi olmayan bu cihazlar telefondan çok şey beklemeyen ama uzun süre şarjı olan cihaz arayanlar için tam isabet olacak.

Nokia 150 için teknik özellikle şöyle açıklandı:

-2,4 inç QVGA ekran
-1,450 mAh çıkarılabilir batarya
-FM radyo
-Kulaklık girişi
-MicroSD kart
-0,3 megapiksel kamera

Nokia 130 ise tamamen kamerasız bir cihaz olarak dikkat çekiyor. Çıkarılabilir bataryası olan cihaz 12 tuştan oluşan bir tuş takımına sahip.

Öte yandan firma nostalji arayanlara bir de sürpriz yapıyor. Hem Nokia 130’da hem de Nokia 150’de efsane otun Snake yer alıyor. Üstelik yenilenmiş sürüm ile bu oyuna yer verilmiş.