Netflix şifre paylaşımı kısıtlaması olumlu etkiledi! Abone sayısı oldukça arttı

Netflix yeni politikasını 23 Mayıs'ta duyurmuştu. Bu politika sayesinde abone sayısında son dönemlerde yüzde 102 artış yaşandı. İşte detaylar.
Netflix şifre paylaşımı kısıtlaması olumlu etkiledi! Abone sayısı oldukça arttı

Netflix geçtiğimiz günlerde şifre paylaşımı kısıtlaması getirdiğini açıklamıştı. Şifre paylaşımı yaptığı tespit edilen kullanıcılardan toplamda 7,99 dolar daha fazla ödeme alınacağı yapılan açıklamalar arasında yer aldı. Hal böyle olunca Netflix abone sayısın da yükseldi. Yapılan kısıtlama uygulamaya olumlu olarak yansıdı. İşte detaylar.

Daha önce Netflix kullanıcıları kendi cihazlarından başkasının hesaplarıyla Netflix içeriklerini izleyebiliyorlardı. Fakat bu duruma Netflix tarafından bir kısıtla getirildi. 23 Mayıs tarihinde açıklanan bu kısıtlama ile Netflix şifre paylaşımı gerçekleştirdiği tespit edilen kullanıcılardan ek olarak 7,99 dolar daha ödem alma şartını koydu. Peki bu şartın Netflix'e etkisi ne oldu? İşte detaylar haberimizde yer alıyor.

NETFLİX ABONE SAYISI ARTTI

Netflix 23 Mayıs tarihinde yeni uygulamasını açıklamıştı. Buna göre bu tarihten itibaren şifre paylaşımında bulunan kullanıcılardan ek ücret kesileceği açıklandı. Bu ücret her kullanıcı için 7,99 dolar oldu. Netflix tarafından konulan bu sınır sayesinde uygulamanın abone sayısı bir hayli arttı.

Yaşanan bu politika gelişmesinin ardından günlük ortalama abone sayısı 73 bine yükseldi. Netflix daha önceki 60 günlük ortalamasına göre yüzde 102'lik bir artış olarak hesaplandı. Bu dönemde gelen abone sayısı bir hayli arttı.

Netfilix tarafından alınan bu politika değişikliği uygulamanın gelirini de arttırdı. Bu tarz teknoloji haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyor ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz.

İlgili Haberler