MWC 2018’de Gözler Türkiye 5G Çözümlerinde

Her yıl İspanya Barcelona’da Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından düzenlenen MWC 2018’e Türk mühendisler de katıldı.
MWC 2018’de Gözler Türkiye 5G Çözümlerinde

Netaş’ın mühendisleri tarafından geliştirilen ürünler, dünyanın ilgisini çekiyor.

Bu sene 26 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında devam eden platforma katılan Netaş,  ‘Türkiye’nin küresel teknoloji markası olma’ sloganıyla yeni nesil teknolojilerini tanıtıyor.

800’e yakın Ar-Ge mühendisi bulunan Netaş, ilk olarak 4.5/5G çözüm önerileri ile dikkatleri çekti. Bunun dışında geliştirdiği internet üzerinden ses verisi iletimi ile siber güvenlik ve nesnelerin interneti alanlarındaki çalışmaları ile de yeni nesil çözümleri dünyaya tanıtıyor.

Netaş Ağ Çözümleri

MWC 2018’de boy gösteren Netaş, dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 1967 yılında kurulan Netaş, Türkiye’nin AR-GE alanındaki en büyük güçleri arasında yer alıyor. Netaş fuarda akıllı stadyum, akıllı eğitim, akıllı ulaşım ve akıllı enerji gibi pek çok yeni teknolojiyi sunacak. Hatta tanıtılacak fikirlerden biri de akıllı şehirler olacak.

Yakın zamanda ZTE ile ortaklık kuran Netaş, yazılım ihracatları ile ülkemizde gündeme geliyordu. Bu birliktelik sonucu GSM-R Mükemmeliyet Merkezi, Bakım-Onarım Merkezi ve Netaş Akademinin kurulması planlandı. Böylece ülkemizde yerli teknoloji üretimi için destek sağlanması amaçlandı. Aynı zamanda bilişim sektöründe çalışacak profesyonellerin yetişmesi için de zemin hazırlanmış oldu.

100 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan Dünya Mobil Kongresi’nde dünyaca ünlü katılımcılar da yer alıyor.

5G Yakında Ülkemizde

5G ve daha ileri teknolojilerde uluslararası söz sahibi olmak isteyen ülkemiz bu konuda bir adım attı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kırsal alanlara hizmet götürmek için dünyaca ünlü ABD merkezli ONF (Open Networking Foundation) ile anlaşma imzaladı. Bu işbirliği sayesinde 5G’nin ülkemizde kullanılabilmesi için Türkiye’de altyapı çalışmaları yapılacak.