Microsoft Bitcoin’e Göz Kırptı

Dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Microsoft, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e göz kırptı. Yakın gelecekte Microsoft alışverişleri Bitcoin ile yapılabilir.
Microsoft Bitcoin’e Göz Kırptı

Bitcoin ile Microsoft Cihaz Alınabilecek

Microsoft Corporation ya da kısaca Microsoft, dünyanın en önemli şirketlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. özellikle bilgisayar yazılımları, elektronik cihazlar ve kişisel bilgisayarlar denildiği zaman akla ilk olarak Microsoft gelmektedir.

Hayatımıza girmesi 1975 yılına kadar uzanan Microsoft, geride kalan 46 yılı içerisinde çok büyük başarıların altına imza atmıştır. Öyle ki Microsoft sayesinde bugüne kadar onlarca büyük şirket kurulmuştur ve günümüzde hizmet vermektedir.

Microsoft’un geride kalan süre içerisinde bu denli büyük başarılara imza armış olmasının altında yatan ana etmen, hiç kuşku yok ki şirketin asla durağan bir yapıya sahip olmaması ve tamamen kullanıcıların yararınız gözeterek işlem gerçekleştiriyor olmasıdır. Bu bağlamda geride kalan 46 yıl içerisinde çok fazla unsurda ciddi değişiklikler olmuştur.

Microsoft şimdi de farklı bir özelliği daha bünyesine katmayı planlıyor. Bilindiği üzere Microsoft şirketinden bir ürün satın almak istediğiniz zaman nakit, kredi kartı ya da banka kartı kullanarak alışveriş yapabilirsiniz. Microsoft ise yapacağı hamle ile artık kripto paralar üzerinden de alışveriş yapmanıza olanak sağlıyor.

Microsoft Anket Yaptı

Microsoft, geçtiğimiz gün kullanıcılarına anket sundu. Anketin içeriği kullanıcıların ödeme tercihleri üzerineydi. Anket soruları da buna paralel olarak hazırlanmıştı. Anket soruları arasında hangi ödeme yöntemlerini kullanıyorsunuz, ödeme yöntemleri hakkında düşünceleriniz nelerdir, tercih ettiğiniz ödeme yöntemi olmadığı için bir ürünü satın almaktan vazgeçtiğiniz oldu mu ve bunun gibi çeşitli sorular yer almaktaydı.

Bu sorulardan bazısı, kullanıcıların Bitcoin ile ödeme yapma yöntemini tercih edip etmeyeceklerini ölçmekteydi. Anket sonuçları henüz resmi olarak paylaşılmadı. Ancak Bitcoin ödeme yönteminin ankette yer alması kafa karışıklıklarına yol açtı.

Buradan da tahmin edileceği üzere Microsoft, kullanıcıların talep etmesi durumunda yakın gelecekte Bitcoin ile ödeme yöntemi, ödeme seçenekleri arasına dahil edebilir. Microsoft, kripto paralarla ödeme yöntemini bünyesine eklemesi durumunda Bitcoin’i tercih edecek. Öte yandan ilk olarka Xbox cihazları satın alırken Bitoin ile ödeme yapılması bekleniyor.