LinkedIn hesap kapatma ve silme nasıl yapılır?

LinkedIn günümüzde özellikle iş insanları tarafından kullanılan popüler bir sosyal medya platformudur. LinkedIn’in tam olarak ne işe yaradığını bilmeyen kişiler ise büyük bir hevesle açtıkları LinkedIn hesaplarını silmek istiyorlar. Fakat çoğu kişi LinkedIn hesaplarını nasıl sileceklerini bilmiyorlar.
LinkedIn hesap kapatma ve silme nasıl yapılır?

Biz bu yazımızda hem bilgisayardan hem de mobil telefonlardan LinkedIn hesap silme yani LinkedIn hesap kapatma işlemi nasıl yapılır bunun üzerinde duracağız. İş dünyasının Facebook’u olarak tabir edilen LinkedIn hesabınızı sadece dakikalar içinde silebilirsiniz. Bu silme işleminden bir süre sonra hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken tek nokta, silinen hesapların tekrardan açılamayacağıdır. Eğer bu riski göze alıyorsanız LinkedIn hesabınızı silebilirsiniz. LinkedIn hesap silme işleminden sonra tüm verileriniz ve tüm bağlantılarını LinkedIn platformundan kalıcı olarak silinmektedir. Eğer önemli bağlantılarınız ve iletileriniz varsa LinkedIn hesabınızı silmeden önce yedeğini aldığınızdan emin olmalısınız. Aksi taktirde kaybolan verilerinizi hiçbir şekilde geri alamazsınız. Ayrıca LinkedIn’in premium özelliğini kullanıyorsanız hesap silme işlemi için LinkedIn yetkilileri ile e-posta üzerinden iletişime geçmeniz gerekecektir.

LinkedIn Uygulamadan Hesap Silme

LinkedIn hesabınızı mobil uygulamadan kolay bir şekilde silebilirsiniz. Bunun için LinkedIn uygulamasına giriş yaptıktan sonra profilinize gitmeniz gerekmektedir. Profilinize gittikten sonra sağ üst köşede bulunan ayarlar simgesine tıklayın. Ayarlar ekranı açıldıktan sonra karşınıza Hesap başlığı altında bir bölüm çıkacaktır. Bu sekmeye tıklayın. Ekranı aşağı kaydırdığınız zaman Hesabı Kapat seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklayın. Sırasıyla Devam et, İleri ve Bitti butonlarına basın. LinkedIn hesabınız bir süre daha sonuçlarda çıktıktan sonra kalıcı olarak silinecektir.

LinkedIn Bilgisayardan Hesap Silme

LinkedIn hesap silme işlemi telefondan olduğu kadar bilgisayardan da kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bilgisayardan tarayıcı üzerinden LinkedIn sitesine gidin ve hesabınıza giriş yapın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan Ben yazısının üzerine gelin ve açılan menüde Ayarlar ve Gizlilik bağlantısına tıklayın. Açılan sayfada Hesap Yönetimi sekmesine tıklayın. Sonrasında ise en aağıda bulunan LinkedIn hesabınızı kapatma butonuna basın. En sonra İleri butonuna basarak hesap silme işlemini onaylamış olursunuz.