Konum nasıl atılır?

Sosyal medya ve çeşitli platformlarda bir kişiye konum atmak bazı hallerde gereken bir durumdur. Bunu yapmak için bazı adımları takip etmek gerekir.
Konum nasıl atılır?

Whatsapp Üzerinden Konum Atmak

Konum atma işlemleri özellikle whatsapp kullanımı yaygınlaştığından beri daha da sık talep edilir hal almıştır. Görüşme yapılan kişiye whatsapptan konum göndermek için öncelikle uygulamaya giriş yapılır. İkinci olarak dosya işaretine tıklanır. Konuşma yapılan kişiye yazı yazılacak alanın sağ kısmında ataç işareti vardır ve buraya tıklanınca sıralı halde maddeler karşınıza çıkar. Konum kısmına gelerek tıkladığınızda, mevcut konum ve güncel konum olarak iki seçeneğiniz olur. Mevcut konum değil de şu anki güncel konumu atmanız daha etkili sonuç verecektir. Her zamanki bulunduğunuz yerden farklı bir yerde konum atarken güncelleme bu şekilde yapılır. Ayrıca şu anki güncel konumu paylaştığınız zaman karşıdaki kişi yol tarifi üzerinden daha kolay işlem yapabilecektir.

Google Konum Paylaşma

Konumu Google üzerinden de yapabilirsiniz. Konumu kimle veya hangi grupla paylaşmak istiyorsanız aynı whatsapp uygulamasında olduğu gibi sohbet bölümünde ataç kısmına yıkanır ve değişmekte olan veya mevcut konuma tıklanarak işlem tamamlanır. Kendinizi mavi noktada görürsünüz.

Messenger Üzerinden Konum Paylaşmak

Yapılan bir diğer konum paylaşma işlemi için Facebook Messenger kullanılabilir. Buradan da son derece basit bir şekilde konum paylaşımı yapılabilir. Uygulamaya girdikten sonra kime yollamak istiyorsanız o kişinin üzerine tıklayıp sohbet sayfası açılıyor. Ekranın sol altındaki 4 noktaya tıklayınca canlı konum paylaş butonuna basıyorsunuz. Bu şekilde karşıdakine gönderim gerçekleşmiş oluyor.

SMS İle Konum Atmak

SMS hizmetinden yararlanan kişiler için konum atma işlemi yapılabilir. Telefonunuzdan mesajlar kısmına gelince kime konum yollamak istiyorsanız o kişileri seçiyorsunuz. Akıllı telefonlarda yapılan bu işlemde + işareti gibi alana tıkladığınızda konum işareti belirecektir. Bunu seçince konum karşıdaki kişiye gider. Akıllı telefon dışındaki cihazlarda bu durum gerçekleşmeyebilir. Bir tarafın cihazı akıllı telefon diğerininki değilse sms ile konum atma işlemi amacına ulaşamayabilir. Karşıdaki telefonun konum algılaması önemlidir. Algılamasının yanında görüntüyü alıcıya aktarması önemlidir. İnternet bağlantısı gerekebilir. Özellikle yol takibi için bu önemlidir.