Kimliği Belli Olmayan Sosyal Medyada Yorum Yapamayacak
Katıldığı televizyon programında konuşan Gürlek, sosyal medyada kimlik doğrulama sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, anonim hesaplarla yapılan paylaşımların önüne geçilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
Bakan Gürlek, sosyal medyada bilgi kirliliğinin arttığını ve zaman zaman hakim ile savcıların hedef gösterildiğini söyledi. Özellikle adil yargılamayı etkilemeye yönelik paylaşımların yapıldığını dile getiren Gürlek, bu durumun önüne geçmek için yeni düzenleme üzerinde çalışıldığını açıkladı.
“Kimliği Belli Olmadan Paylaşım Yapılamayacak”
Yeni düzenlemeye göre, sosyal medya kullanıcılarının kimlik doğrulaması yapmadan yorum veya paylaşım gerçekleştiremeyeceğini belirten Gürlek, sahte ve yurt dışı kaynaklı hesaplarla yapılan içeriklerin engellenmesinin amaçlandığını ifade etti.
Kimlik bilgisi doğrulanan kullanıcıların yaptıkları paylaşımlardan hukuki olarak sorumlu olacağını vurgulayan Gürlek, hedef gösterme ve yargıyı etkilemeye yönelik içeriklerin cezai yaptırımla karşılaşabileceğini söyledi. Sosyal medya ile ilgili yasa çalışmasına önem verdiğini kaydetti.
Çocuklara Yönelik Düzenleme de Yolda
Öte yandan sosyal medya düzenlemesine ilişkin çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmayla 15 yaşın altındaki çocukların sosyal medyaya erişiminin sınırlandırılması hedefleniyor.
Siber zorbalık ve akran zorbalığındaki artışa dikkat çeken yetkililer, düzenlemenin kısa süre içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmasının planlandığını belirtti. Yeni düzenlemelerle birlikte sosyal medyada daha güvenli ve şeffaf bir ortam oluşturulması amaçlanıyor.