Kendi Kendine Park Edebilen Arabalar 2020 Yılında Geliyor

Dünyaca ünlü araba markası Volkswagen kendi kendini park etme özelliği olan arabalar için piyasaya çıkış tarihini 2020 olarak gösterdi.
Kendi Kendine Park Edebilen Arabalar 2020 Yılında Geliyor

Volkswagen’in iddiasına göre Amerika Birleşik Devletleri'nin New York City eyaletinde yaşayan insanlar her yıl arabalarını park etmek için yaklaşık 100 saat harcarken, İngilizler ise 44 saat gibi bir süreyi harcıyorlar.

Dünyaca ünlü otomobil markası Volkswagen nisan ayına başlarında Almanya'da Hamburg Havaalanı ile kendi kendini park etme özelliğine sahip olan arabaların test edilmesi için anlaşmaya varıldığını açıklamıştı. Firma ile Hamburg Havaalanı arasında yapılan partnerlik anlaşması ile izole edilmiş park garajında yapılan testler sonucunda 2020 yılında Volkswagen grubunun bütün araçlarının serilerine (Audi, Lamborghini, Porsche, Bentley) kendi kendisini park etme teknolojisini entegre etmeyi amaçlıyor.

Johann Jungwirth Açıkladı

Volkswagen grup yetkililerinden Johann Jungwirth tarafından yapılan açıklamada insanların araç kullanma sürelerinin yaklaşık yüzde 30'luk bir kısmını kentsel bölgelerde park alanı aramakla ve araçlarını buraya park etmeye çalışmakla geçirdiklerini belirtti. Otonom Park özelliği Volkswagen Grup araçlarını tercih edecek kişiler için stressiz ve rahat bir sürüş tecrübesi yaratmak için oldukça önemli bir katkıda bulunabileceği ifade edildi. Ayrıca Johann Jungwirth bu teknolojiyi demokratikleştirerek ulaşılabildiği kadar çok insana bu teknolojinin erişilebilir hale gelmesini istediklerini ifade etti.

Üzerinde çalıştığı kendi kendini park eden araba ile ilgili çalışmalarını tamamlaması ile Volkswagen’in araç sürüşünde çığır açan bir dönemi başlatması bekleniyor. Hatta böyle bir şeyin olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Volkswagen, Hamburg Havaalanı içinde insanlara kapatılmış ve izole edilmiş bir alanda bu konudaki yol çalışmaları devam ettiriyor. Herkes bu teknolojinin 2020 yılına kadar yetişip yetişmeceğinin yanı sıra bu teknolojiye sahip araçların fiyat aralığını ne olacağını da merak ediyor.