Kaybolan Mac cihazı bulmanın yolları

Teknolojinin faydalarından biri olan Mac cihazı kaybolması durumunda geliştirilen yöntemler ile bulmak artık çok daha kolay oldu. Yeni özellikler sayesinde Mac’inizi izleyebilir, kilitleyebilir ve hatta sıfırlayabilirsiniz. Böylece sizin için çok önemli olan uygulamayı sizden başka hiç kimse kullanamaz.
Kaybolan Mac cihazı bulmanın yolları
Mac Cihazlarda Find My Mac Özelliği
Son günlerde teknolojide yeni uygulama olan Find My Mac yani Mac’imi bul özelliği ile ihtiyacınız olan korumaya sahip olabileceksiniz. Yeni bir Mac cihazı aldığında ilk yapmanız gereken bu özelliği aktif hale getirmektir. Bu özelliği aktif hale getirmek için yapılması gereken bir takım işlemler bulunmaktadır İlk olarak bilgisayar üzerinden sistem tercihlerine girmelisiniz. İCloud bölümünü seçmeli ve burada bulunan Find My Mac kutucuğunu işaretlemelisiniz. Böylece Mac cihazınızın korunması için gerekli olan uygulamayı aktif haline getirmiş olacaksınız.

 

Aktif Olan Özellikle Mac Nasıl bulunur?
Bazı durumlarda pek çok kişi Mac cihazının kaybolması ya da çalışması sorunları ile karşı karşıya kalmaktadır. Mac’imi bul uygulaması olan Find My Mac özelliği cihazınızın kaybolması sorununda ilk olarak herhangi bir bilgisayar üzerinden www.icolud.com adresine giriş yapmalısınız. Ardından karşınıza çıkan sayfada gerekli olan bilgileri doğru olarak girmeli ve giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada Find My İPhone kısmına tıklayın ve açılan sayfada sizin bilgilerinize bağlı olan tüm Mac cihazlarını göreceksiniz. Kaybolan ya da çalınan cihazınızı seçmeniz durumunda otomatik olarak konumu rahatlıkla görebileceksiniz.

 

Mac Cihazınızı Uygulama Üzerinden Kilitleme
Mac cihazınızı aktif hale getirdiğiniz uygulama sayesinde kilitleme, ses çalma, mesaj gönderme ve cihazı silme olanaklarından faydalanmak mümkün olmaktadır. Kaybolan cihazınızı bu uygulama özelliği ile bulduysanız harita üzerinden yerini belirleyebilirsiniz. Haritanın altında bulunan simgeler Mac cihazınızı kilitleyebilir, ses çalmasını sağlayabilir ya da sahip olduğu tüm içerikleri silebilirsiniz. Böylece Mac cihazınızı uzaktan kilitleme seçeneğini seçtiğinizde kilitlenir ve 4 basamaklı bir şifre belirlenir. Cihazı şifre olmadan kesinlikle başlatmak mümkün olmaz. Ayrıca cihazınızı silebilirsiniz ve bu özellik ile tüm verilerin, ayarları Mac’inizden güvenli bir şekilde silinmesini sağlamaktadır.