İzmir Dünya Robot Olimpiyatları finaline ev sahipliği yapacak!

28 Kasım tarihinde düzenlenecek olan Dünya Robot Olimpiyatları finali bu sene İzmir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Robotiğe meraklı çocuklar İzmir'de buluşacak!
İzmir Dünya Robot Olimpiyatları finaline ev  sahipliği yapacak!

İZMİR (İHA) - Düzenlenen basın toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmirlilere yeni bir müjde daha verdi. Pek çok uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapan İzmir'de robotiği seven çocukları sevindirecek haberi duyuran Başkan Tugay, World Robot Olympiad-WRO'nun finaline ev sahipilği yapacaklarını duyurdu.

İZMİR'DEN BİR BÜYÜK BAŞARI DAHA!

Robotiğe meraklı çocuklar, 28-30 Kasım 2024'te İzmir'de buluşuyor. Dünyayı İzmir'de buluşturacak Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO) Uluslararası Finalinin basın toplantısına ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Dünyanın geleceği, çocuklarımızın bilimle teması için çok önemli bir etkinlik. Bunun bir parçası olmaktan mutluyuz. İzmir'imize gelen katılımcıları en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

Dünyada robotiğe meraklı çocukları 28-30 Kasım 2024 tarihlerinde İzmir'de buluşturacak Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO) Uluslararası Finali, Kültürpark İzmir Sanat'ta yapılan basın toplantısı ile tanıtıldı. Her sene farklı bir ülkenin ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Robot Olimpiyatları, bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğinde yapılacak ve 3 bini aşkın katılımcıyı İzmir'de buluşturacak.

robotik-finalleri.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, WRO Türkiye Genel Koordinatörü Fatma Bezek, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Altan İnanç ve basın mensupları katıldı. Konuşmacılar toplantının sonunda, 2023 yılının Kasım ayında Panama'da Panama First Lady’si Yazmin Colón de Cortizo himayesinde gerçekleştirilen uluslararası finalin kapanış töreninde alınan WRO bayrağı ile poz verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in düzenlenecek olan finale katılacağı belirtilirken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan finallerin büyük bir başarı olduğu ifade edildi. Finallere hazırlık şimdiden başlarken organizasyon için çalışmalara start verildi.