İphone’da Ram nasıl temizlenir?

İphone’da Ram nasıl temizlenir?

Günümüzde artık akıllı telefonlar vazgeçilmezimiz haline geldi ancak en bilinen işletim sistemlerinden Android ve İOS’larda telefon kullanımları farklılık göstermekte. İOS her ne kadar başarılı bir işletim sistemi olsa da bazen bazı konularda yetersiz kalabiliyor. Özellikle İphone RAM temizliği işlemini yaparak telefonunuzu güçlendirebilirsiniz.

Çoğumuz akıllı telefon kullanıyoruz fakat arama, mesajlaşma ve sosyal medya kullanımı dışında elimizdeki telefonların özellikleri hakkında ya da telefonu nasıl uzun ömürlü kullanacağımız konusunda pek de bir bilgiye sahip değiliz. Sırf böyle konularla ilgili çoğumuzun başvurduğu yer olan telefon tamircilerine gitmeden de kullandığımız telefonlar ile ilgili birçok düzenlemeyi aslında kendimiz de yapabiliriz.

İphone X öncesi modeller için İphone RAM temizliği nasıl yapılır?

Cihazınızın güç tuşuna kapatmak için kaydırın yazısı gelene kadar basılı tutun. Sonra iptal veya kapatmak için kaydır yazısına basmayın. Ana ekran tuşuna birkaç saniye basın. Cihazınız ana ekrana dönecektir. Bu işlem cihazınızı kapatmadığı için yeniden başlatmanızı tavsiye ediyoruz. Kilidinizi açtıktan sonra arka plandaki uygulamaların hala orda olduğunu görseniz de tekrar giriş yapmaya çalıştığınızda RAM temizliği yaptığınız için uygulamalar baştan açılacaktır.

İphone X sonrası modeller için İphone RAM temizliği nasıl yapılır?

Bilindiği üzere İphone X ile beraber Home tuşu artık kullanılmıyor. Peki Home tuşunun işlevleri ne oldu diye merak ediyorsanız Home tuşu işlevleri yeni sistemle beraber ekran üzerinden kaydırma hareketleri ile yapılıyor. RAM temizlemek için İphone’ların en bilindik ve sevilen özelliği Assistive Touch’ı aktif etmelisiniz. Aktif etmek için ayarlara girin ve genel sekmesine ulaşın. Erişebilirlilik menüsü altında Assistive Touch’ı göreceksiniz. Özelliği buradan aktifleştirebilirsiniz.

Kapatma ekranını görmek için uyut/uyandır butonu ve ses açam/kapama butonlarından birine aynı anda basılı tutun. Kapanma ekranı geldiğinde Assistive Touch’a girin ve ana ekran butonuna basılı tutun. İşte İphone’larda RAM temizliği bu kadar kolay bir işlem.