İphone rehber yedekleme nasıl yapılır?

Her yıl kullandığımız telefonların bir üst modelinin çıkması ile birlikte kullandığımız telefondaki rehberi taşıma derdi de başladı. Fotoğraflar , rehber ve bunun gibi birçok kaybetmek istemediğimiz bilgileri nasıl taşıyacağımız konusunda birçoğumuz bilgi sahibi değiliz.
İphone rehber yedekleme nasıl yapılır?

Gelişen teknoloji ile birlikte artık fotoğrafları ve diğer birçok önemli bilgiyi yeni telefonumuza aktarmak artık son derece kolay. Bu yazımızda iphone kullanıcıları için iphone rehber geri yüklemesi nasıl yapılır bunu anlatacağız.

İphone kullanıcılarının birçoğu android telefonlara geçiş yaptıklarında bocalama yaşayabiliyor. Örneğin iphone kullanan birinin sıkılıp android bir telefona geçmesi durumunda rehberini nasıl alacağı konusuna bir bakalım. Bu gibi durumlarda en büyük yardımcınız icloud hesabınıza giriş yapmak olacaktır. Çünkü icloud sisteminde kişi ve fotoğraflarınız sürekli senkronize olur.
Sisteme girdiğinizde kişiler ikonunu tıklayın, karşınıza çıkan pencereden iphone kişi listenizin tümünü seçin ve vcard dışa aktar seçeneğini tıklayın. Kişi listeniz bilgisayarınıza inmiş olacak. Bilgisayarınızda silinmeyecek bir yere kaydedin. Bunun yanı sırsa iphone'da rehber yedekleme işlemini akıllı telefonunuzda da yapabilrsiniz. Telefonunuzdan Ayarlar kımına girin ve icloud sekmesine tıklayın. Sonrasında karşınıza çıkan ekranda icloud yedekleme kısmına dokunun. Yedekle dediğinizde gerekli işlemi tamamlamış olacaksınız. Ancak bu işlem yapılırken wi-fi bağlantınızın kesilmemesine dikkat edin.

Rehberi yedekledik pekigeri yükleme işlemini nasıl yapacağız?
Yien icloud a giriş yapın ve kişiler, Ayar çarkı yönlendirmesini takip edin. Bu kez seçiminizi vcard içeri aktar olarak kullanmalısınız.


İTunes ile yedekleme
iTunes’u açın ve iPhone’unuzu bilgisayarınıza USB kablosu aracılığıyla bağlayın. iPhone cihazınızı üst sağ taraftaki listeden simgesinin üzerine tıklayarak bulun ve seçin. Bunu ardından ekranınızda iPhone’unuzun bilgilerini gösteren bir pencere açılır, "Bu bilgisayar" seçeneğini ve ardından "iPhone yedeğini şifrele" seçin.


Turkcell yedek uygulaması ile yedekleme
Apple Storeüzerinden erişebildiğimiz uygulama ile rehberinizi yedekleyip saklıyor ve siz istediğiniz zaman geri sunuyor. Uygulamayı indirdikten sonra yapmamız gereken uygulamayı açmak ve sadece "Yedekle" seçeneğine basıp, programın rehberimizi yedeklemesini beklemek.


Turktelekom Yedek Uygulaması ile Yedekleme
Yine uygulamayı açtıktan sonra karşımıza çıkan “Yedekle” seçeneğine tıklıyoruz. Ardından rehberimizi yedeklemeye geçiyor. İşlem bittikten sonra uygulama bize mail adresimizisoruyor ve adresimizi girmemiz gerekiyor. Turkcell uygulamasından tek farkı yedeklediği rehberi kişisel mail adresimize gönderiyor olması.