iPhone kullanıcılarının dikkatine! Saklama alanını artırma ipuçları

iPhone cihazlarda depolama alanı sürekli dolmaktadır. Bu da kullanıcıları zor durumda bırakıyor. Peki iPhone saklama alanını arttırmak için ne yapılmalı?
iPhone kullanıcılarının dikkatine! Saklama alanını artırma ipuçları

iPhone kullanıcılarını ilgilendiriyor. Depolama alanını arttırmak için bunları yapın. Uzun süredir kullanmış olduğunuz telefonlarda depolama alanı sorunu yaşanabiliyor. Özellikle iPhone cihazlarda tarayıcı çerezleri ve silinen uygulamaların telefonda hala veri tutması gibi sorunlar yaşanabiliyor. Bu yüzden de telefonun depolama alanı çabuk dolabiliyor.

Eski güncellemelerden kalan bazı veriler sistemsel bir hatadan dolayı silinmiyor. Bu da depolama alanını dolduruyor. Peki iPhone cihazlarda depolama alanı nasıl arttırılır?

İPHONE'LARDA DEPOLAMA ALANI ARTTIRMA YÖNTEMLERİ

Telefonun kamerasında yer alan HDR modunda iki tane fotoğraf çekildiğinde telefon 1 fotoğrafı iki kez kaydetmektedir. İşte bu modu devre dışı bıraktığınız da fotoğraflarda yarı yarıya boyut azalması olacak. İşte bu da depolama alanında yer açmaya yardımcı olacaktır.

WhatsApp galerisinde yer alan medyaların yanında bir kopyalarının da uygulama içinde sakladığı bilinmektedir. Bu medyaların gönderildiği sohbeti eğer silmezseniz bu telefonunuzda yer kaplıyor demektir. İşte bu ayarı da düzeltmeniz gerekmektedir. Bunun için şu adımları izleyin;

WhatsApp'a giriş yaparak Ayarlar bölümünden Saklama Alanı ve Veriler seçeneğini seçin. Daha sonra açılan pencerede Saklama Alanını Yönet seçeneğine tıklayıp buradan da istemediğiniz fotoğrafları silin. Bu da yine telefonunuzda yer açacaktır.

Yalnızca iPhone'larda bulunan Safari tarayıcısı sayfaların erken açılması için verileri kendinde tutmaktadır. Eğer Safari önbelleğini sıfırlarsanız büyük bir alandan tasarruf sağlamış olacaksınız.

iPhone cihazlarda depolama alanı açmak için bir diğer ipucu ise Mesajlar uygulamasında yer alan gereksiz sohbetleri silmek olacaktır. Birkaç yıl öncesinden kalmış olan sohbet pencerelerini mutlaka telefonlarınızdan silin.

Bu tarz teknoloji haberlerinden ve ipuçlarından anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere sunmaya gayret ediyoruz. Bizi takip etmeyi unutmayın.