iPhone kullanıcıları dikkat! Apple'dan büyük değişiklik! Çağrıyı sonlandır tuşu yer değiştiriyor

iOS 17 sürümünün yayınlanması beklenirken bu sürüm ile kullanıma sunulacak olan özellikler ise merak konusu oldu.
iPhone kullanıcıları dikkat! Apple'dan büyük değişiklik! Çağrıyı sonlandır tuşu yer değiştiriyor

Apple tarafından çıkarılacak olan yeni iOS 17'de büyük değişiklik yapılacağı açıklandı. Yeni iOS sürümünde her iPhone kullanıcısının dikkatini çekecek olan bu değişiklik ile şirket kullanıcılarının yıllardan beri alaşık olduğu çağrıyı sonlandır tuşunun yerini değiştireceğini duyurdu.

Daha önce ekranın alt orta kısmında bulunan kırmızı tuş artık sağ alt köşeye yerleştirilecek. iPhone kullanıcılarının bu değişikliği vereceği tepkiler ise merak konusu oldu.

iOS 17'DE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK DUYURULDU

Apple tarafından yapılan değişiklik haberine göre artık iPhone'larda çağrıyı sonlandır tuşunun yeri değiştirilecek. iOS 17'de çağrıyı sonlandır tuşu yani ortada bulunan kırmızı tuş artık sağ alt köşeye taşınacak. Peki iOS 17 ne zaman çıkacak?

Apple iOS 17'de büyük değişiklik yapacağını duyurdu. iOS 17'nin ne zaman yayımlanacağı da merak konusu oldu. Yayımlanacak olan bu yeni sürüm çağrıyı sonlandır tuşunun yerinin değişmesinin yanında birçok yenilik sunacak. Buna göre; aramayı hoparlöre alma, sesi kapatma, FaceTime ve arama katılımcı ekleme gibi yeni özellikler gelecek.

İOS 17 SÜRÜMÜ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Bu özellik şu anda test aşamasında fakat bu özellik ile ilgili kullanıcılardan olumsuz geri dönüş gelirse özelliğin yayınlanmaması kararı alınacaktır. iOS 17 sürümünün Eylül ayında yayımlanması beklenmektedir.

iOS kullanıcılarının bir kısmı tarafından söz konusu özellikler test aşamasına sunulmuştur. Eğer kullanıcılardan olumsuz geri dönüş gelirse söz konusu çağrıyı sonlandır özelliğinin kaldırılacağı bilgisi verilmiştir. Söz konusu özelliğin kullanıcılar tarafından sevilip sevmeyeceği ise merak konusu oldu.