iPhone isim mi değişiyor! Apple markasının efsanesi açıkladı!

Apple markasının cihazlarının isimlerinin önünde bulunan “i” ön ekinin mucidi Ken Segall artık buna son verilmesini önerdi. Efsane isim iPhone için isim değişikliği yapılması gerektiğini söyledi.
iPhone isim mi değişiyor! Apple markasının efsanesi açıkladı!

Apple firması dünyanın en önemli teknoloji firmalarının başında geliyor. Büyük bir marka olan Aplle bu başarıyı elde ederken ürünlerin oluşturulmasında efsane kreatif direktör Ken Segall büyük emekler vermişti. Ken Segall şimdi çok farklı bir çıkış ile konuşulmaya başlandı. Artık iPhone için isim değişikliği yapılmasını söyleyen efsane isim buna dair bazı açıklamalar yaptı.

ŞAŞIRTAN ÖNERİ!

Apple markasının kurucusu olan Steve Jobs’un ürün tanıtımı konusunda defalarca çalıştığı reklam ajansının kreatif direktörü olan Ken Segall bunun ötesine geçmiş ve iPhone, iPad, iMac gibi cihazların önündeki “i” ekini bulan kişi olarak tanınıyor. Apple için artık bu ekin kullanılmasının bırakılması gerektiğini açıklayan Ken Segall bu konuda herkesi şaşırttı.

ANLAMI KALMADI

Ken Segall yaptığı açıklama ile çok önemli bir konuya dikkat çekti. Cihazların önünde kullanılan “i” ekinin internet ile bağlantılı olduğu anlamına geldiğini söyleyen Ken Segall artık böyle bir vurguya gerek olmadığını düşünüyor. Bundan dolayı da Apple firmasının yeni isimlerle yola devam etmesi gerektiğini öneren Ken Segall, “i” ekinin herhangi bir anlamı kalmadığını ifade etti.

Apple pazarlama uzmanlarının önerisini çılgınlık olarak görebileceklerini belirten Ken Segall yine de yeni bir ürün markasının firmaya katkı sağlayacağını düşünüyor.

Öte yandan Apple firmasının yeni ürünlerinde bu “i” ekinin kullanılmadığı da görülüyor. Apple Watch, Vision Pro ve AirPods gibi isimlerde bu ek kullanılmamıştı. Buna karşın iPhone için isim değişikliği yönünde bir adım atılmadı. Ken Segall yaptığı öneriyi mantıklı bir şekilde izah etse de dünyada iPhone gibi bir markanın gücünden vazgeçmek kolay kolay mümkün gözükmüyor.