İphone'daki Kişiler Android'e Nasıl Aktarılır?

İphone’dan Android’e rehber aktarmak, birkaç yöntemle çok kısa zamanda yapılabilen ve zaman almayan bir işlemdir.
İphone'daki Kişiler Android'e Nasıl Aktarılır?
İphone’daki kişileri Android’e aktarmak genellikle Iphone cep telefonlarından Android işletim sistemli telefonlara geçen kişilerin yaptığı işlemlerden biridir. Yeni bir telefon almışsanız, ilk işiniz rehberinizi eski telefonunuzdan yeni telefonunuza aktarmak olacaktır. Bazı kişiler için Iphone’dan Android’e rehber aktarmak hiçte kolay değildir. Fakat basit birkaç teknik yardımı ile bu işlemi birkaç dakika içinde yapabilirsiniz.

 

Çeşitli yöntemlerle Iphone’dan Android’e çok kolay bir şekilde rehber aktarmanız mümkündür. Bu yöntemlerden size en kolay olanı tercih ederek rehber aktarım işleminizi yapabilirsiniz.

 

Iphone’dan Android’e Rehber Aktarma
İphone’dan Android’e rehber aktarabilmek için öncelikle bilgisayarınıza telefonunuzu bir data kablosu yardımı ile bağlayın. Daha sonra İTunes programını çalıştırın. Akıllı telefon sağ üst köşede görünecektir. Daha sonra çıkan simgeye tıklayın ve İphone summary ekranında yer alan Info yazısına tıklayın. Daha sonra İphone ayarlarına girin ve İcloud’u seçin. Contacts kaydırma çubuğunu off durumundan on durumuna getirin. Daha sonra yapmanız gereken İTunes’a geri dönmek olacaktır. Sync contact seçeneğini işaretledikten sonra açılan listeden Google contacts’ı seçmelisiniz. Google hesabınızdan eşitleme yaptıktan sonra İphone cihazınızdaki rehberiniz Google hesabınıza geçecektir. Google hesabınızdan da Android telefonunuza otomatik olarak indirme işlemi yapılacaktır.

 

Bir başka yöntemde İphone’da rehberinizi görüntüledikten sonra akıllı telefonunuza aktarma istediğiniz numaraları seçerek e posta aracılığı ile paylaşın. Rehberinizdeki numaraları kendi e postanıza gönderin. Yeni akıllı telefonunuzdan da e posta adresinize girerek numaralarınızı kolaylıkla kaydedebilirsiniz. Rehberi kalabalık olan kişiler için çok kullanışlı olmayan bu yöntem, az sayıda telefon kaydedecekler içinse oldukça pratik.

 

Her iki yöntemi de deneyerek rehberinizi Iphone cihazdan Android cihaza rahatlıkla aktarabilirsiniz. Geleneksel yöntem dediğimiz ikinci yöntem daha çok tercih edilse de ilk yöntem teknik cihazlarla arası iyi olan kişiler tarafından çok rahat bir şekilde zaman kaybetmeden yapılabilmektedir. İkinci yöntem daha çok zaman alan ve uğraştıran bir yöntemdir. Görüldüğü gibi İphone’dan rehber aktarmak son derece kolay bir işlemdir.