Ip Adresi Nasıl Sorgulanır? Ip Adresi Nasıl Öğrenilir?

İnternetteki kimlik numaranız olan ip adresleri nasıl öğrenilir ve kaça ayrılır diye merak ediyorsanız sorularınıza cevap bulmak için bu yazımızı okuyabilirsiniz.
Ip Adresi Nasıl Sorgulanır? Ip Adresi Nasıl Öğrenilir?
İnternette dolanırken çok derinlere inmiyorsanız ya da ağ bağlantıları üzerinden detaylı işlemler yapmıyorsanız ip numaranızı her zaman bilmenizi gerektiren bir durum bulunmamaktadır. Fakat bazı durumlarda ip adresinizi bilmeniz gereken bir işleme mutlaka rastlıyorsunuz. Ip adresini öğrenmek için ip sorgulama işlemi yapmak yeterli olacaktır.

Ip Numarasına Ulaşmak

Bilmeyenler için ip adresine ulaşmak oldukça karmaşık bir şey gibi ip numarasını öğrenmek oldukça basit bir işlemle gerçekleşiyor. Öncelikle internete bağlı olarak kullandığınız her cihazın ip adresi olduğunu bilmekte fayda var. Ip sorgulama yaparak bulmuş olduğunuz ip adresi birbirinden nokta ile ayrılmış 4 numaranın bir araya gelmesiyle oluşuyor. Bu noktalar en fazla 3 haneli olabiliyor ve izin verilen en yüksek sayı 254 ile sınırlı. Ip adresi sorgulama ile elde etmiş olduğunuz adres size özel bir adres oluyor. Tıpkı her internet sitesinin kendisine ait özgün bir ip adresi bulunması gibi.

IP Adresi Zorunlu Mu?

Internette yer almak için ip adresi mutlaka olması gereken bir aorunluluktur ama bunun için ekstradan herhangi bir efor sarf etmenize veya bir işlem yapmanıza gerek kalmıyor. Çünkü internete bağlanan her cihaz kendisine özgü bir ip adresine sahip olarak bizlere ulaşıyor.

Özel(Local) Ip ve Açık IP

Internet bağlantısı olan her cihazın 2 adet IP adresi bulunmaktadır ve bunlar özel ip ve açık ip olarak adlandırılmaktadır. Lokal olarak adlandırılan özel ip yerel ağ içerisinde kullanmış olduğunuz cihazın kimliği olarak ifade edebileceğimiz ip türüdür. Genellikle ofis ortamlarında bilgisayar ve yazıcı gibi elektronik aletlerin bağlantısını kurarak hızlı ve verimli bir şekilde işlemlerin yapılabilmesi için tercih edilmektedir.

Açık ip ise sizin internet dünyanıza açılan kapının adresidir. Açık ip ile cihazınız internete bağlanarak başka internet kullanıcıları ile iletişime geçmenizi sağlar. Açık ip adresiniz herkes tarafından görülebilmektedir.

En kolay IP Öğrenme Nasıl Yapılır?

Kullanmış olduğunuz internet tarayıcısını açarak herhangi bir arama motoruna giriş yaptıktan sonra ip öğrenme yazarak buradan ip adresinizi öğrenebilirsiniz. Eğer bu şekilde ip adresinizi öğrenemediyseniz arama sonucu çıkan sitelerden birine girerek ip adresinizi öğrenebilirsiniz.