İOS 11.3.1 Sürümü Yayınlandı

İOS işletim sisteminde var olan bazı küçük sorunların giderilmesi için İOS 11.3.1 güncellemesi yapıldı.
İOS 11.3.1 Sürümü Yayınlandı

13.Güncelleme

Çok kısa bir süre önce İOS 11.3 sürümü yayınlanmıştı ki hemen ardından yeni bir sürüm daha geldi. Bunun sebebi ise 11.3’te var olan sorunlar olarak ifade edildi. Bunun yanı sıra birtakım güvenlik iyileştirmelerinin de yapıldığını ifade etmemiz gerekir. Bu güncelleme ile birlikte İOS 11 üzerinden 13.güncelleme yapılmış oldu.

Ekran Sorunu Çözüldü

Iphone 8’in ekranının kırılması durumunda Apple harici bir yerde ekran değiştirmek mümkün olmuyordu. Ekran değiştirildiği zaman cihaz çalışmıyor ve bu sebeple de kişiler mecburen Apple servisine gitmek durumunda kalıyorlardı. Bunun bilerek yapıldığı iddiaları gündemde yer almaya başlamışken getirilen son güncelleme ile birlikte bu sorun da çözülmüş oldu. Artık Iphone 8 ekranları Apple servisleri haricindeki yerler tarafından da değiştirilebilecek.

Bu yeni güncellemenin Iphone akıllı telefonları arasında en son Iphone 5S’e gönderildiği ifade edildi. 5S’ten eski olan modeller bu güncellemeden faydalanamayacaklar. Ayrıca sadece akıllı telefonlara değil tabletlere de bu güncellemeler gönderildi. Bu kapsamda Ipad’ler de bu güncellemelerden istifade edebilecekler.

Apple’dan Uyarı

Apple ekran değişimine izin veren güncellemeyi bir uyarı notu ile birlikte gönderdi. Bu uyarısında Apple servisleri dışında yapılacak olan değişimlerin cihazın ekranına zarar verebileceği belirtildi. Dolayısıyla bu konuda uzman olan kişiler tarafından değişimin yapılması gerektiği dile getirildi. Ayrıca kullanılan ekranların da orijinal olması gerektiğine dikkat çekildi.

Apple tarafından çözülen bu problemin ardından ekranlarında sorun yaşayan kişiler istedikleri yerde tamir ettirebilecekler. Ancak bu tamir sebebiyle oluşan hasarlardan ise bireylerin bizzat kendileri olacaktır. bu konuda herhangi bir sorumluluk üstlenilmeyeceği Apple tarafından tüm kullanıcılara duyurulmuş oldu.