İntel Sürücüsüz Araç Testlerini Kudüs’te Yapıyor

Dünya teknoloji devlerinden İntel sürücüsüz araç teknolojisini Kudüs kentinde gerçekleştiriyor.
İntel Sürücüsüz Araç Testlerini Kudüs’te Yapıyor

Trafiğe Açık Yollarda Test Ediliyor

Sürücüsüz araç teknolojisi birçok dünya markasının gözdesi konumunda yer almaktadır. Bu kapsamda teknoloji devlerinin bu furyasına İntel de katıldı ve Kudüs şehrinde test sürüşlerine başladı. İntel bu teknolojiyi geliştirmek için Mobieye’i satın almıştı. Mobieye merkez olarak Kudüs’te yer aldığı için testlerde burada yürütülüyor. Ancak İntel’e göre Kudüs’te test sürüşlerinin yapılmasının bir diğer nedeni daha var. Bu ise Kudüs şoförlerinin agresif olması. İşte sürücüsüz araçlar bu trafik koşullarında başarıyı elde edebilirse dünyanın her yerinde kolaylıkla kullanılmaları da mümkün olacaktır.

Reaksiyon Hızı Test Ediliyor

İntel sürücüsüz araçları Kudüs sokaklarında dolaşırken karşılarına çıkan tehlikelere karşı ne kadar sürede reaksiyon verecekleri de test ediliyor. Böylelikle dikkatsiz yayalar, kurallara uymayan şoförler gibi sorunlar ile karşılaşıldığında anında karşılık vermesi mümkün olmaktadır.

Hali hazırda 360 derece kamera sistemleri ile donatılan sürücüsüz araçlar büyük bir başarı ile kullanılabilmektedir. Ancak daha da ilerleyen testlerden de başarılı bir şekilde geçömeleri halinde piyasaya sürülmeleri mümkün olacaktır. İntel ayrıca bu testleri Amerika’da da yapmaya başlayacak. Böylelikle test süreçlerinin de sonuna gelinmiş olacak.

Piyasaya Çıkış Tarihi

Sürücüsüz araçlar ne zaman çıkacak sorusunun cevabını İntel 2021 olarak vermektedir. Test sürüşlerini kesintisiz olarak devam ettiren İntel bu sürecin sonunda diğer markalara da bu hizmetini satacak. Bu kapsamda şimdiden 80 milyon araç için anlaşma yapıldığı dahi iddia edilmektedir. Eğer bu iddialar doğru ise çok sayıda aracın sürücüsüz araç teknolojisine kavuşması çok da uzak değildir. Bu araçların aynı zamanda sürücü ile de kontrol edilebildiğini ifade etmemiz gerekir.