İnstagram’ın Üzerinde Çalıştığı Özellikler

En çok kullanılan sosyal ağlardan olan İnstagram her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Kullanıcılarını kaybetmek istemeyen İnstagram yeniliklerle herkesin karşısına çıkıyor.
İnstagram’ın Üzerinde Çalıştığı Özellikler

İnstagram’ın uygulama kodlarına erişim sağlayan bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olan Jane Wong, Twitter’dan İnstagram’ın üzerinde çalıştığı son yenilikleri paylaştı. İnstagram cephesinden henüz yayınlanacak bir yenilik yok açıklaması gelse de, bahsi geçen yenilikler oldukça makul.

Hikaye Reaksiyonları

İnstagram’a hikaye özelliği eklense de henüz hikayelere yorum yapılamıyor. Facebook’ta bulunan hikaye reaksiyonlarına benzer bir özelik de İnstagram’a gelecek. Böylece hikayeyi gören kişiler emojilerle yanıt verebilecek. Bu özellik daha çok iMessage’daki sticker’lara benzeyecek.

Ağır Çekimde Kayıt

Sosyal medyayı aktif kullanan pek çok kişi ağır çekim modu ile haşır neşir. Anck her telefonda bu özellik maalesef ki bulunmuyor. Sık sık kullanılan bu özellik görsel bir ağ olan İnstagram’da aslında bir ihtiyaç. İşte bu yüzden İnstagram ağır çekim video özelliği eklenecek. İnstagram kullanıcısı ola n herkes, kullandığı telefon fark etmeksizin ağır çekim video yapabilecek.

Profili Sessize Alma

Takipten çıkarmak istemediğiniz ancak paylaşımlarını görmekten de hoşnut olmadığını kişileri sessize almak istersiniz değil mi? İşte Twitter’da bulunan bu özelliğin bir benzeri de İnstagram’a geliyor. Profilini görmek istediğiniz kişileri sessize alabilirsiniz. Böylece insanları takipten çıkarma nezaketsizliği yaşamazsınız. Aynı zamanda da istemediğiniz kişileri sürekli görmek zorunda kalmayacaksınız.

Hikaye Arşivi

İnstagram hikayesi oldukça sık kullanılan bir özellik. Arşivinize baktığınız zaman hikayelerinizi depolanmış olarak bulabilir ve erişebilirsiniz. Ancak çok fazla hikaye paylaşan biriyseniz aradığınız hikayeyi bulmak zor olabilir. İşte bunu düşünerek takvim şeklinde hikaye görünümü sunan bir arşiv planlanıyor. Takvim şeklindeki tasarım ile aradığınız hikayeyi bulmak daha kolay olacaktır.