Instagram’ın Kaybolan Mesaj Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram, herkesin severek kullandığı ve kullanıcı sayısını giderek arttırmak adına kaybolan mesaj özelliği gibi yeniliklerle kendini geliştiren bir uygulama.
Instagram’ın Kaybolan Mesaj Özelliği Nasıl Kullanılır?

Kaybolan mesaj özelliği Instagram kullanıcı sayısının bir hayli fazla olması nedeniyle son zamanların en popüler konusu denilebilir. Bu kadar büyük bir kitleye hizmet eden Instagram yöneticileri ise durmak nedir bilmiyor. Her yaygın özelliği uygulama bünyesine katarak kullanan kişilerin uygulama içerisinde daha keyifli akit geçirmelerini hedefliyor. TikTok uygulamasını satın alma girişimi başarısız olan Instagram’ın bu uygulamaya rakip olarak Reels adını verdiği bir içerik çıkarttığı biliniyor. Aynı zamanda yine yıllardır husumetleri bitmeyen Snapchat ile daima bir yarış içindeler. Uygulamaya gelen yeni özelliğin kaynağının ise Snapchat olduğu düşünülüyor.

Kaybolan Mesaj Özelliği Nedir?

Kaybolan mesaj özelliği aslında yıllardır kullandığımız Snapchat uygulamasından bildiğimiz bir özellik denilebilir. Her ne kadar farklılık gösterdiği noktalar olsa da bu fikrin çıkış noktasının yine Snapchat olduğu düşünülüyor. Kaybolan mesaj modu ile aslında sohbette yeni bir pencere açtığınız düşünülebilir. İnternet tarayıcılarındaki gizli sekme gibi olduğunu da varsayabiliriz. Açtığınız bu yeni pencerede istediğiniz konuşmayı yapabilir ardından bu modu kapatarak mesajlarınızın görünmesini engelleyebilirsiniz. Elbette karşınızdaki kişilerde buradan yazdıklarını görecektir.

Bu modun en önemli özelliği ise mesajlarınızı gönderdiğiniz kişi gördükten sonra mesajların silinmesi. Yani yukarıda da belirtildiği gibi bu nokta da yine Snapchat uygulaması akla geliyor. Aynı Snapchat’te olduğu gibi Instagram’ın kaybolan mesaj özelliği ile de karşınızdaki kişi gördükten sonra mesajların silinmesini sağlayabiliyorsunuz.

Kaybolan Mesaj Özelliği Nasıl Çalışır?

Instagram kaybolan mesaj özelliği için yapmanız gereken her şey yukarı kaydırmaktır. Evet yanlış duymadınız.

Bu özelliği kullanarak konuşmak istediğiniz kişiyle sohbetinize girin.

Sohbet ekranını aşağıdan yukarıya doğru kaydırın.

İşte bu kadar! Yeni gelen siyah ekran sizin gizli pencereniz. Yani bu ekrandan yazdığınız ve gönderdiğiniz şeyler karşınızdaki gördüğünde kaybolacaktır.

Sohbeti tekrar eski haline getirmek için yapmanız gereken şey ise tekrar yukarı kaydırmak olacaktır. Ardından eski düzen sohbet ve mesajlaşmanıza devam edebilirsiniz.

Elbette mesajlar siliniyor diye herkesin herkese istediğini söyleyebilmesi ya da gönderebilmesi mümkün değil. Eğer birisi size rahatsız edici bir içerik, söylem ya da görsel gönderirse bunu şikayet etmeniz ve Instagram yönetimi tarafından bunun incelenmesi mümkün. Yani kaybolan mesaj özelliği bile olsa sosyal medya üzerinden insanların birbirlerine gönderdiği mesaj ve içerikler incelenip suç teşkil edebiliyor.