İnstagramda Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır ?

Birçok insanın hoşuna gitmese de İnstagram algoritması otomatik bir biçimde videoları oynatma özelliğine sahiptir. İnsanların bu durumdan pek hoşlanmamalarının başlıca nedeni ise, aniden açılan İnstagram videolarının internet kotalarını kendi istekleri olmadan eritiyor olmasıdır.
İnstagramda Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır ?

Özellikle ülkemizde internet kullanım bedellerindeki yükseliş ve bazı telekomünikasyon şirketlerinin internet paylaşımını daha pahalı hale getirmesinin ardından bu sorun daha da önemli hale gelmiş ve daha çok insanın canını sıkacak hal almıştır. Sorunu biraz açıklamak gerekirse, iş veya okulunuzda veya bir eğlence mekanında,kısacası wifi ye erişiminizin olmadığı, mobil veriyi kullanma mecburiyetinizin bulunduğu her yerde İnstagram internetinizden gereksiz boyutta veri yiyor.Çünkü siz ana sayfanızda vakit geçirmek için gezinirken bazı gereksiz veya ilgi alanınız dışındaki fotoğraf ve videolar siz üzerinden geçerken kendiliğinden açılıp boş yere internetinizi tüketebiliyor.Veya telefonunuzun medya sesinin yüksek olmasıyla beraber müsait olmayan ortamlarda telefonunuzdan aniden çok yüksek seviyede ses gelip can sıkıcı bir durum yaratabiliyor. Facebook ve Twitter kendi algoritmalarında söz konusu otomatik açılan videoları kapatma özelliğine sahiptir. Peki İnstagram'da aynı işlevi gören bir mekanizma var mıdır ? Eğer var ise nasıl kullanılabilir ? Biz de aşağıdaki yazımızda bu durumu ve bu durumun potansiyel çözümlerinin incelemesini sizlerle paylaştık.

İnstagram'da Bulunan Otomatik Video Oynatma Özelliği Nasıl Kapatılabilir?

Maalasef ki İnstagram'da doğrudan video oynatımını kapatan bir seçenek mevcut değil. Ancak en azından videonun yüklenme zamanını geciktirecek bir yol mevcut. Bu yolu da hücresel veri kullanımından hayata geçirebiliriz. İlk adım olarak profilinize giriş yapın. Ios kullanıcıları için ayarlar bölümünü İnstagram profilinizin sağ üst köşesinde çıkan çark temsil ederken Android kullanıcıları için bu konumda alt alta üç adet nokta bulunmaktadır. Ayarlar menüsünde biraz aşağılara inerek Hücresel veri kullanımı seçeneğini bulun ve üstüne tıklayın. Açılan bölümde bulunan daha az veri kullan seçeneğini sağa kaydırarak aktif edin. Bu özelliği açmanızın ardından anasayfadaki videolar ve fotoğrafların yüklenmesi daha fazla zaman alacak ve bu sayede siz de wifi kotanızı ya da internet paketinizi sadece size önemli gelen video ve fotoğraflar için kullanmış olacaksınız.