Instagram’da Fotoğrafa Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

Fotoğrafa müzik ekleme özelliğiyle Instagram, en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında biliniyor. Kullanıcılarına birçok özellik sunmasının yanında kendini sürekli geliştiren Instagram, milyonlarca kişi tarafından farklı sebeplerle tercih ediliyor.
Instagram’da Fotoğrafa Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz yıl Instagram bir yeni özelliğini daha kullanıcılarına sundu. Yeni özellik story ve reels’larda olduğu gibi, akış fotoğraflarının da bir müzik ile birlikte paylaşılabilmesine imkan tanıyor. Akışta Müzik olarak isimlendirilen bu özellik ilk olarak aralarında Türkiye’nin de bulunduğu, Brezilya ve Hindistan da dahil olmak üzere üç ülkede test edilmeye başlanmıştı. Instagram kullanıcıları Instagram’da fotoğrafa müzik ekleme nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak ediyor.

Adım Adım Instagram’da Fotoğrafa Müzik Ekleme

Geçen yıl kullanıma sunulan yeni Instagram özelliği arşivinde birçok farklı şarkı ve müzik seçeneği bulunuyor. Instagram fotoğrafınızı müzikle paylaşmak için ise tek yapmanız gereken zevkinize uygun olanı seçmek! Instagram üzerinden müzikli post paylaşmak için yapmanız gerekenler oldukça basit. Sizler için Instagram’da fotoğrafa müzik ekleme nasıl yapılır sorusunun cevabını 3 kolay adımda toparladık:

Post Atmak İstediğiniz Fotoğrafı Seçin

Instagram müzik ekleme özelliğini kullanabilmek için yapmanız gereken ilk şey paylaşmak için bir fotoğraf seçip gönderi olarak paylaşmak.

Müzik Ekleme Seçeneğine Tıklayın

Fotoğraf paylaşma ekranında karşınıza çıkan “Müzik Ekle” seçeneğini kullanın. Bu aşamada Instagram tarafından “Trending” ve “Senin İçin” olmak üzere iki kategori karşınıza çıkıyor. Instagram arşivinde bulunan yüzlerce lisanslı müzik arasından kendinize uygun olanını seçme şansınız bulunmakta.

İşlemi Tamamlayın

Fotoğrafınızı ve post olarak paylaşmak istediğiniz şarkıyı ya da müziği seçtikten sonra tek yapmanız gereken ise standart fotoğraf paylaşma işlemini tamamlamak. Böylece istediğiniz herhangi bir fotoğrafı artık müzik eşliğinde paylaşabilirsiniz! Tıpkı Instagram hikayeler bölümünde olduğu gibi, seçmiş olduğunuz müziğin hangi kısmının postunuzda yer almasını istediğinizi belirleyebildiğiniz gibi Instagram gönderinize eşlik edecek şarkıların süresini de ayarlamanız mümkün.

Dikkat çekici gönderiler paylaşırken bunu zevkinize uygun harika müzikler eşliğinde yapmak Instagram’da fotoğrafa müzik ekleme nasıl yapılır sorusunun cevabı kadar basit!