Instagram ve Threads'dan yeni kısıtlama kararı! Hemen aktif edin yoksa kullanamayacaksınız

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alan İnstagram yeni kısıtlama kararı aldığını duyurdu.
Instagram ve Threads'dan yeni kısıtlama kararı! Hemen aktif edin yoksa kullanamayacaksınız

Instagram ve Threads'dan yeni kısıtlama kararı! Hemen aktif edin yoksa kullanamayacaksınız - Teknolojinin gelişmesi ile beraber pazarlama ve reklamlarda da büyük değişim yaşanırken siyasiler de sosyal medyayı aktif olarak kullanmaya başlamışlardı.

Siyasilerin hem kendi paylaşımları hem de reklam çalışmaları sosyal medyada sıklıkla yer almaya başlarken paylaşımların artmasıyla bu içerikler öne çıkıyordu. Meta bir süredir bu sorun hakkında çalışırken sonunda beklenen özellik devreye girdi. Instagram ve Threads'e "siyasi içerik" önerilerini sınırlayan devre dışı bırakma ayarı aktif hale geldi.

SİYASİ İÇERİKLERİ GÖRMEK İSTEYENLER ONAY VERECEK!

Bunu Instagram'daki "İçerik tercihleri" hesap ayarlarınızda bulabilirsiniz. Bu bölümde bulunan "Takip etmediğiniz kişilerin siyasi içeriğini sınırlayın" özelliği varsayılan olarak açık ve ayrıca uygulama hesap sistemini Instagram ile paylaştığından bu ayar Threads için de geçerli.

insta-izin.jpg

Değişiklik ilk olarak şubat ayı başlarında duyurulsa da Meta sözcüsü Andy Stone, yaptığı açıklamada bunun geçen hafta geniş çapta yayılmaya başladığını doğruladı. Ancak şirket insanları bu ayarın varsayılan olarak açık olduğu konusunda uyaran herhangi bir uygulama içi bildirim göndermedi.

Google'da benzer bir çalışmaya imza atmış ve yapay zeka sohbet botu olarak geliştirilen Gemini'nin soru verme yeteneğini kısıtlamıştı. Siyasi sorulara yanıt verme özelliği kapatılırken Gemini artık en basit siyasi sorulara bile yanıt vermemeye başlamıştı.