İnstagram Hesabı Nasıl Silinir?

İnstagram, son yıllarda çok fazla kullanılan bir sosyal medya aracıdır. İnstagram sayesinde fotoğraf paylaşımı yapabilir, görüntülü konuşabilir, sohbet edebilir ve sesli konuşma sağlayabilirsiniz. İnstagram hesabı kullanmaktan sıkıldıysanız ya da başka sebepleriniz varsa İnstagram hesabınızı silebilirsiniz. İnstagram hesabınızı silmeden önce hesabınızdaki fotoğrafları saklayabilirsiniz.
İnstagram Hesabı Nasıl Silinir?

İnstagram Hesap Silme Nasıl Olur?

İnstagram hesabını silmek için öncelikle https://www.İnstagram.account.com sitesini ziyaret etmelisiniz. Bu siteye giriş yaptığınızda karşınıza ‘’Hesabınızı Kapatmak İçin Bir Neden Seçin'' diye bir seçenek çıkacaktır. Buradan kendinize en uygun olan seçeneği seçerek hesap kapatma işlemine devam edin.

Bu işlemden sonra karşınıza şifre ekranı gelecektir. Bu bölüme İnstagram şifrenizi girerek hesap kapatma işlemine devam etmelisiniz. Şifrenizi girdikten sonra ‘’Hesabımı kalıcı olarak kapat'' butonuna tıklamalısınız. Tüm bu işlemlerden sonra hesabınız kalıcı olarak silinmiş olacaktır.

Hesabınızı kapattıktan sonra bir daha eski kullanıcı adınızla yeni bir İnstagram hesabı açamayacaksınız. Hesabınızı kapattıktan sonra aynı zamanda fotoğraflarınız, gönderileriniz ve takipçileriniz de silinecektir.

Hesabınızı Yeniden Aktif Hale Getirebilirsiniz

İnstagram hesabınızı kapattıktan sonra bir hafta içinde hesabınıza giriş yaparsanız hesabınız yeniden aktif hale gelir. Ayrıca İnstagram hesabınızı kalıcı olarak kapatmak yerine dondurabilirsiniz de. Hesabınızı dondurursanız aylar sonra bile İnstagram hesabınıza giriş yaparsanız hesabınızı yeniden kullanmaya devam edebilirsiniz.

İnstagram, çok kullanışlı bir sosyal medya aracıdır. İnstagram sayesinde kendi fotoğraflarınızı paylaşabilir, sevdikleri bizden haber alabilirsiniz. Sohbet edebilirsiniz ve aynı zamanda görüntülü sohbet de yapabilirsiniz. Ses kaydı ve sesli arama da İnstagram hesabında çok sık kullanılan uygulamalardır.

İnstagram sayesinde satış yapmak da mümkündür. Pek çok kişi İnstagram sayesinde satış yaparak ek gelir elde ediyor. İnstagram aracılığı ile iç çamaşır, kıyafet, aksesuar ve ikinci el eşya satışı yaparak para kazanabilirsiniz. Ancak İnstagram satış sayfasını da kapatabilirsiniz. Satış sayfanızı kapattığınız zaman da bir hafta içinde hesabınıza giriş yaparsanız yeniden hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Satış yapmak için kullandığınız İnstagram hesabınızı da geçici olarak dondurabilirsiniz ve istediğiniz zaman giriş yaparak tekrar hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.