Instagram Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, sosyal ağlar giderek televizyon ve telefon gibi başlıca haberleşme araçlarının yerini almaya başladı.
Instagram Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Artık büyük markalar bile reklamlarını bu sosyal ağlar üzerinden yaparken, haberleşme de tamamen bu ağlar aracılığıyla yürütülüyor. Instagram canlı yayın yapmak için ihtiyacınız olan tek şey ise akıllı bir telefon. Yazımızda Instagram canlı yayın yapmanın yolları ve adımlarını bulabilirsiniz.

Instagram Canlı Yayını Kimlere Hitap Eder?

Instagram’dan firmalar, mağazalar ya da ünlü kişiler yayın yapabilirken bireyler de istedikleri zaman yayın açabilmektedirler. Büyük reklam dünyasının hedef kitlesi, Instagram canlı yayınlarının da kitlesi olabilmektedir. Bir reklam aracı olarak kullanılabilen Instagram canlı yayını hedef kitlesi, yayının içeriğine göre değişebilmektedir. Örneğin, canlı yayında bir oyun tanıtımı yapılıyorsa, hedef kitlesi Z kuşağından orta yaşlarında olan insanlara kadar değişiklik gösterebilmektedir.

Instagram Canlı Yayını Yapmanın Adımları Nelerdir?

Instagram canlı yayını yapmanın adımları oldukça kolay ve ulaşılabilir şekilde tasarlanmıştır. Öncelikle akıllı telefonunuzda yüklü olan Instagram uygulamasının son güncellemelerden geçtiğinden emin olmanız gerekmektedir. Eğer uygulamanız güncelse Instagram canlı yayın için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Instagram canlı yayınları, hikâye paylaşımı yapılan ekrandan yapılmaktadır. Bunun için, tıpkı hikâye paylaşımı yapıyor gibi, Instagram ana sayfasında görülen kamera ikonuna tıklamanız gerekmektedir.
  • Hikâye paylaşım ekranı isteğe göre özelleştirilmiştir. En altta yer alan “canlı, bumerang” gibi seçeneklerle ne yapmak istediğinizi seçebilirsiniz. Canlı yayın açmak için canlı seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. 
  • Açılan canlı yayın ekranında “canlı yayına başla” seçeneğini aktifleştirerek yayına başlayabilirsiniz. Eğer ekranınızda çıkan zil ikonunu da aktifleştirirseniz, canlı yayına başladığınızda sizi takip eden kişi ve sayfalara bildirim gönderilecektir.

Instagram Canlı Yayınında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Herkesin canlı yayın açabildiği bir platformda tekrar izlenebilir olmak için bazı farklar yaratmanız gerekebilmektedir. En önemli fark ise, Instagram canlı yayın için seçeceğiniz içerik ve anlatım tarzınız olacaktır. Instagram canlı yayınında dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanabilir:

  • Ses sorunu, kalitesiz görüntü, yanlış ışık gibi teknik problemler, izleyicilerin keyifli zaman geçirmesinin önüne geçecektir. Bu sebeple teknik aksaklık yaşanmadığından emin olunması gerekmektedir. Teknik aksaklık yaşamamak, yayıncının daha profesyonel görünmesini de sağlayacaktır.
  • Konu seçiminin özgün olması, izleyicileri yayıncıya çeken başka bir unsurdur. Belki defalarca anlatılan bir konu, özgün bir bakış açısıyla verildiğinde, ilk kez karşılaşılıyormuş etkisi yaratacaktır.
  • İçeriği sunan kişinin net şekilde kameradan görünüyor olması, izleyicilerde karşılıklı konuşma hissini daha da arttıracaktır. Kamera açısının, yayın yapan kişinin net şekilde görüleceği gibi ayarlanması, izleyicinin sıkılmasını engelleyecektir.