Huawei P30 Pro'nun özellikleri belli oldu

Piyasaya çıktığı günden bu yana akıllı telefon sektöründe fırtınalar estiren Çin teknolojisi ürünü Huawei, şimdi de geliştirdiği yeni modeli olan Huawei P30 Pro'yu sahneye taşıyor.
Huawei P30 Pro'nun özellikleri belli oldu

Modelin özellikleri ise daha şimdiden belli bile. Peki teknoloji devi haline gelen Huawei'nin P30 Pro modeli ne gibi özelliklere sahip olacak? Tüm detaylar yazımızın devamında...

Herkesin bildiği gibi Huawei, daha geçen yıl piyasaya sürmüş olduğu P20 Pro modeliyle çok ciddi bir çıkışa imza atmıştı. Üretici firma, bu yıl için de P30 ve P30 Pro modelleri ile çıkış yapma hazırlığı içerisinde. Her ne kadar modelin net görüntüsü henüz yansıtılmış olmasa da teknik özellikleri ile ilgili önemli bilgiler mevcut.

Ekran Özellikleri

İlk olarak şunu belirtmeliyiz ki P30 ve P30 Pro olmak üzere her iki cihazın da ekran görüntüsü Full HD özellikte olacak. Bunun yanı sıra ekran boyutunun 6.5 inç büyüklüğünde, çözünürlüğünün ise 2340×1080 piksel değerinde olması bekleniyor.

Kamera Özellikleri

İki cihaz kıyaslandığında aralarındaki en büyük farkın, cihazların arka yüzlerinde bulunan kameralar olduğunu söyleyebiliriz. Huawei P30'da toplamda 3 kamera P30 Pro'da ise farklı olarak toplamda 4 kameranın bulunacağı belirtiliyor. Tüm bunlarla birlikte her iki cihazın da teknik özellikleri ile ilgili bilgiler henüz mevcut değil.

Her iki modelin de ön kamerasının 24 MP değerinde olacağı ve 22.5 W'luk hızlı şarj teknolojisini destekleyen 4300 mAh bataryaya sahip olacağı bekleniyor. Aynı zamanda cihazların Android 9.0 işletim sistemi yüklü şekilde geleceği ifade ediliyor.

Tüm bunlarla birlikte her iki cihazda da 128 GB dahili depolama alanı mevcut olacak. Aynı zamanda 12 GB RAM bulunacak. Bu özelliklere bakıldığında telefonun performansının son derece hızlı olacağı düşünülüyor. Ayrıca belirtmeliyiz ki henüz piyasada 12 GB RAM değerine sahip bir akıllı telefon mevcut değil.

Bütün bu özelliklerinin yanı sıra Bluetooth 5.0 ve NFC gibi teknolojilere sahip olması ile birlikte artık standart bir hale gelmiş olan USB Type- C arabiriminin bu cihazlarda da kullanılması bekleniyor.

Cihazların be zaman piyasaya sürüleceğine yönelik net bir tarih ve cihazların fiyat aralığına ilişkin net bir bilgi ise henüz belli değil.