Huawei Kendi İşletim Sistemi Üzerinde Çalışıyor!

Tüm dünyada hızla yükselen bir teknoloji markası olan Huawei aradığı başarıyı ABD de yakalayamadı.
Huawei Kendi İşletim Sistemi Üzerinde Çalışıyor!

İran ambargosunu delmesi nedeniyle ABD tarafından yaptırım uygulanan Huawei’ye android yasağı konulması da gündemdeydi. İşte bu yüzden Çinli marka kendi işletim sistemi üzerinde çalışmaya başladı.

ABD’de Satış Yapması Yasak

Ambargo uygulanan Çinli şirketin ABD’de satış yapması yasaklandı. Qualcomm ve Google ürünlerini kullanmasının yasaklanması da gündemde. Bu yüzden Huawei yeni bir plan devreye sokuyor. Yonga seti olarak kendi ürünlerini kullanan Çinli şirket, işletim sistemi de geliştirmeye çalışıyor. Böylece Google’dan alım yapmak istemiyor. Son yıllarda hızlı bir yükseliş yakalayan şirketin, bu ambargo yüzünden başarısını kaybetmeye niyeti yok. Bu yüzden kendi geliştirdiği işletim sistemi ile yoluna devam etmek istiyor.

ZTE Gibi Olmamak İçin Çalışıyor

ABD’nin İran ambargosunu ZTE ve Huawei delmişti. ZTE’nin başına gelenler Huawei için önlem almayı zorunlu kıldı. Bu yüzden kendi Huawei işletim sistemi üzerinde çalışmaya başlayan Huawei’nin şu anda nasıl bir şey üzerinde çalıştığı ya da başarılı olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Çünkü Microsoft ya da Samsung gibi Huawei’den çok daha büyük şirketlerin bu konuda attığı adımlar bile başarıyı yakalayamadı. Bu yüzden Çinli şirketin nasıl bir başarı yakalayacağı merak konusu oluyor.

ABD’ye Girmeye Kararlılar

B planını devreye sokan Çinli şirket aynı zamanda ABD ile sorunları çözmeye de çalışıyor. Huawei tüketici iş grubunun CEO'su Richard Yu, ABD’ye yeniden girme konusunda kararlı olduklarını belirtti. Yeniden ABD’li kullanıcılara satış yapmanın yolları da diğer yandan aranmaya devam ediyor. Çinli şirket şu an için her iki ihtimal üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Yakında hangi planın başarılı olduğu görülecektir.