Hoverboard Nasıl Çalışır?

Son dönemde oldukça popüler bir hale gelen elektrikli kaykay Hoverboard içinde barındırdığı teknoloji ile insanları büyülemeye devam ediyor.
Hoverboard Nasıl Çalışır?

Kendi dengesini sağlayan scooter olarak da bilinen elektrikli kaykayların en dikkat çekici özelliği oldukça dengeli olmalarıdır. Dinamik denge prensibi ile yapılan bu kaykaylar vücut hareketlerine ve kaykayın eğimine göre hızlanıp yavaşlayabilmektedir.

Mekanik Özellikleri

Hoverboard’ların güçleri elektrik ile sağlanmaktadır. İçlerinde bulunan bataryaları sayesinde elektrik enerjisini depolayarak belirli süreler aralığında çalışması sağlanmaktadır. Bu bataryalar evlerin elektrik şebekelerinden de şarj edilebilmektedir. İçlerinde bulunan bataryaların kapasitelerine göre bu araçların gidecekleri yol da değişkenlik göstermektedir.  Bataryaların depoladıkları elektrik enerjisi elektrikli motorlara iletilerek kaykayların hareket etmesi sağlanmaktadır. İçlerinde bulunan düzdöner olarak da adlandırılan Jiroskop sayesinde dengelerini sağlayabilen elektrikli kaykayların bu yapıları bir çark ve disk ile yapılabilmektedir. Bu araçların hızları yükseldiğinde öne doğru hafif olarak eğim yapılması merkez kaç kuvvetinin dengelenmesini sağlar ve daha verimli olarak çalışmasına yol açar. Bir kumanda yardımı ile hareket ettirilen ‘elektrikli kaykaylar nasıl dönüyor sorusunun?’ cevabı ise eğilebilme kabiliyetinizde yatıyor. Dönmek istediğiniz yöne doğru eğilmeniz aracın da dönmesine sebep olacaktır.

Alışma aşamasında oldukça zorluk yaşayacağınız düşünülecek olsa da alıştıktan sonra hayatınızı oldukça kolaylaştıracaktır. Kısa mesafeli yolculuklarınızda yanınızdan ayırmayacağınız Hoverboard’ınızı eğlence ve spor amaçlı olarak da kullanabilirsiniz.

Teknik Özellikleri ve Menzilleri

Bu elektrikli kaykayların içlerinde bulunan bataryaların güçlerine göre farklılık gösteriyor olsa da menzilleri yaklaşık olarak 10 ile 30 km arasındadır. Tek şarj ile bu kadar yol gidebiliyor olması bile teknolojinin geldiği noktayı gözler önüne sermektedir. Hoverboard’ların hızları da 20 ile 40 km/h arasında değişmektedir. Menzilleri ve yaptıkları hızlar kullanan kişinin ağırlığı ve sürülen yolun durumu ile değişiklik göstermektedir.