Hindistan’da Sosyal Medya Yasaklanıyor

Hindistan hükümetinin telekomünikasyon şirketlerine yaptığı son çağrı herkesi şaşırttı. Verilen son karar öncelikle Whatsapp, İnstagram ve Twitter olmak üzere tüm sosyal medya uygulamalarının engellemesi için çalışmaları başlattı.
Hindistan’da Sosyal Medya Yasaklanıyor

Telekomünikasyon şirketlerine gönderilen yazının ortaya çıkmasıyla Hindistan halkı oldukça şaşırdı. Mektubun içeriğinde sosyal medya uygulamalarını engellemek için farklı yollar hakkında bilgi verir misiniz gibi sorular vardı.

Sosyal Medyanın Kötü Etkileri Neler?

Toplu cinayetler ve tacizlerin her geçen gün artması ve insanların bunlarla ilgili paylaşımlar artmaya başladı. Siber zorbalık konusunun gündemde olduğu bu günlerde insan psikolojisini olumsuz yönde etkilediği çalışmalar sonucunda ortaya çıktı. Cinsel içerikli mesajlar veya paylaşılan gönderilere çocukların ulaşabilmesi tehlikeyle karşı karşıya kalan Hindistan hükümeti bu konuyla alakalı telekomünikasyon şirketlerine bir yazı göndererek tüm bu uygulamaların nasıl engelleneceği hakkında bilgi almak istedi. Şirketler tarafından yapılan açıklamalarda bunların temelli değil, istenildiği durumlarda nasıl erişimi engelleyecekleri hakkında bilgi almak istediklerini söylediler.

Sosyal medyanın insan psikolojisini kötü etkilediği kanıtlandı. Birçok insan sosyal medya üzerinden paylaşılan diğer insanların hayatlarından etkilenip derin depresyonlara girebiliyor. Özellikle ailelerin sosyal medya konusunda oldukça dikkatli olması gerekiyor. Bu tarz uygulamalardan yapılan paylaşımlar en çok çocuk psikolojisini kötü etkiliyor. Küçük yaştaki çocukların herhangi bir hesabı olmaması gerekiyor. İnternet kullanımın ise tamamen aile kontrolü altında olması, istediği zaman sadece sosyal medya hesaplarına değil internete de ulaşamaması gerekiyor.

Uygulamaları Engellemek Bir Çözüm Mü?

Daha önce bunun yapıldığı birçok ülkede VPN üzerinden insanlar bu uygulamayı kullanmaya devam etti. Sosyal medyanın gün yüzüne çıkardığı bu sorunları uygulamaları kapatmak buna çözüm olacak gibi gözükmüyor. Hindistan hükümeti bu durum karşısında nasıl bir tavır sergileceği herkes tarafından merak konusu olmaya devam ediyor.