Hesap Numarası Bankamatik Kartının Neresinde Yazar?

Banka kartı hesap numarası bilgileri, kart üzerinde yer alan kart numarasının içine yerleştirilmiştir.
Hesap Numarası Bankamatik Kartının Neresinde Yazar?

Toplamda 16 haneden oluşan banka kartı numarası, müşteri numarası ve hesap numarası olarak kategorize edilmiştir. Bankamatik kartının üzerinde yer alan hesap numarası, bazı bankalar tarafından ek olarak karta işlenmektedir. IBAN numarası ve hesap numarası bilgilerine kolaylıkla erişmek için yazı içerisindeki başlıkları incelemeniz yeterli olacaktır.

Bankamatik Kartından Hesap Numarası Nasıl Öğrenilir?

Bankamatik kartı numarası üzerinden, kartın ait olduğu hesap numarası öğrenilmektedir. Banka kartının mensup olduğu hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli kart numarasında yer almaktadır. Bankaya göre değişiklik gösterdiğinden, bazı bankaların bankamatik kartları üzerinde, hesap numarası bilgisine yer verilmemektedir. Kart tipine göre, iki farklı yüzeyde hesap numarasına yer verilmektedir. En sık rastlanan hesap numarası türü, kartın ön yüzünde yer alan ve 4 parçadan meydana gelen, 16 haneli hesap numarasıdır. 16 haneli numaranın ilk 4 hanesi, bakaya ait şube kodunu yansıtmaktadır. 4 hane dışındaki, geri kalan 12 haneli bölüm, bankanın hesap numarasını yansıtmaktadır. 12 haneli kart numarasını, bankacılık işlemlerinde talep edilen hesap numarası bölümüne yazarak, bankacılık işlemi tamamlanabilir.

Banka Kartı Hesap Numarasının Özellikleri Nelerdir?

Hesap numarası, bankalara müşteri olan kişiler adına açılan hesap bilgilerini barındırmaktadır. Her bankada müşteri adına açılan hesap numarası, o hesabın içerisindeki bakiyeyi ve kimlik bilgilerini korumaktadır. Hesap bilgileri için oluşturulmuş bu kod, mevcut hesabı tanımlamaktadır. Bankalardan bankamatik kartı talep edilmesi ya da kredi kartı alınması durumunda, her işlem için ayrı bir hesap açılmaktadır. Müşterilerin birden fazla hesabı ve hesap numarası bulunmaktadır.

Hesap Numarası Ne Zaman Kullanılır Ne İşe Yarar?

Hesap numarasının kullanımı, banka üzerinden işlem yaparken gerekmektedir. Bankamatik kartı ya da mobil bankacılık üzerinden işlem yaparken, hangi hesap üzerinden işleme devam edilmek istendiği belirtilmelidir. Hesap numarası, birden fazla hesap arasından seçim yapılmasını ve istenen hesap üzerinden işleme devam edilmesini sağlamaktadır. Hesap numarası kullanımı, Eft ve havale işlemlerinde de gerekli görülmektedir.